RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:51:25 tarihnde eklendi. 734 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Rusya'ya Nota verdi

GÜRCİSTAN; ABHAZYA SINIRINDAKİ GELİŞMELER DOLAYISIYLA RUSYA'YA NOTA VERDİ
Gürcistan Rusya'ya Nota verdi 01/05/2008. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya federasyonu Büyükelçisi Vyaçeslav KOVALENKO'ya Rusya Federasyonu Barış Gücü Kuvvetleri'nin Abhazya-Gürcistan Sorunu bölgesinde ki yeni gelişmelerinden dolayı protesto notası verdi.

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Vyaçeslav KOVALENKO; Gürcistan dışişleri Bakanlığından çıkışında gazetecilerin sorularına karşılık olarak vermiş olduğu yanıtta "Rusya Federasyonu Barış Gücü Kuvvetleri, Abhazya-Gürcistan Sorunu bölgesinde yürütmüş olduğu çalışmalarda yürürlükte bulunan anlaşmaların dışında hiç bir girişimde bulunmamıştır" dedi.

Vyaçeslav KOVALENKO "Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesinde görev yapan Rus Barış Gücü Kuvvetlerinin sayısı 2.500 -  3.000 sınırına kadar çıkartılmıştır" hatırlatmasında bulundu.

Vyaçeslav KOVALENKO "Rusya Federasyonu, 1994 yılında yapılan anlaşma gereğince bölgede bulunması gereken barış gücü sayısını maksimum olan 3.000 kişi ile belirlenen sayıya ulaştırmıştır. Bögede daha önce 2.000 barış gücü askeri bulunuyordu, bunun dışında bölgede herhangi bir gelişme yaşanmamıştır. Rusya Federasyonu Barış Güçleri, bölgede barış ortamının sürmesine yardımlarını sürdüreceklerdir" açılamasında bulundu.

Kaynak. www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.