RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Eylül 2012, Cumartesi 13:33:26 tarihnde eklendi. 1055 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya: Çifte Bayram

ALEKSANDR ANKVAB “DÜŞMANLARIMIZ ABHAZYA’NIN BATI ÜLKELERİNDE DAHA FAZLA TANINMAMASI İÇİN ETKİN OLARAK ÇALIŞIYOR”
Abhazya: Çifte Bayram 01/09/2012. Yoğun çalışma programına rağmen Aleksandr Zolotinskovich Ankvab, okuyucularımız adına sadece bizim sorularımızı yanıtladı. «МК» на Кубани»


Yaklaşık olarak bir yıl önce Abhazya’nın 3. devlet başkanı, seçilmeden önce bizim gazetemize ilk röportajını vermişti. (Bakınız: «МК» на Кубани». № 38 2011 yılı) Bu bir gelenek haline geliyor – Şimdi Aleksandr Zolotinskovich seçimlerin 1 yıl öncesinde okuyucularımız için sorularımızı yanıtladı.


Soru – Yaklaşık bir yıl önce Abhazya devlet başkanlığını, seçimlerde güçlü iki adayı geride bırakarak kazandınız, Siz öncelikli olarak, ülkede ekonomik reformların, modern ve verimli koşullarda yapılacağı bir sistem önermiştiniz. Bu önerilerinizden hangisi daha büyük ölçüde başarılı olmuştur – bir yıl içerisinde ne kadar olabildi ise?


Aleksandr Ankvab – Her şeyden önce sürdürülmesi için gerekli olan başlangıç yapıldı: İşlemlerin yasal çerçeve içerisinde sürdürülebilmesi için gerekli olan devlet desteğini optimize etmek gerekirdi. Ne yazık ki girişimcilere hükümet tarafından sağlanan mali destek pratikte istendiği gibi olmadı. Verilen kredilerin ana bölümü geriye dönmedi. Ve hepsinin farklı nedenleri bulunuyor. Bunlardan birisi – vergi ödemeleri ile ilgili olan sorunlardır.


Bugün için tarım alanındaki iş sahasının geliştirilmesi için destek projesi bulunmaktadır. Abhazya Tarım Enstitüsü’nün desteği ile, uzun yıllardan beri işlevsiz durumda bulunan devlet üretme çiftliklerinin çalıştırılabilmesi için çalışan girişimcilere yardım koşullarını sağlayan bir proje bulunmaktadır. Doğrudan para yardımında bulunulmamaktadır: Devlet gerçek projelere destek vermektedir.


Bu tür yöntemler ile diğer iş alanlarında da destek vermek niyetindeyiz.


Soru – Abhazya Devleti olarak bir yıl önceki planlardan başka başladığınız yeni projeleriniz bulunuyor mu?


Aleksandr Ankvab – Tabii ki. Ve onların sayısı epey fazladır. Yakında ülkenin sosyo – ekonomik kalkınma projelerinin gelişme süreci sona erecektir. Rusya Federasyonu tarafından Abhazya’ya sağlanan finansal destek bulunmaktadır. Aynı zamanda kendi bütçemizden de destek çalışmalarımızı geliştiriyoruz.


Bugünlerde yeni bir üç yıllık gelişme planı üzerinde çalışıyoruz. Ekonomik kalkınma, sosyal politika – hemen hemen tüm alanları kapsamaktadır. Ve bizler bu planı sürdüreceğimizden eminiz.


Soru – Yakın zaman içerisinde size yapılan saldırının nedeni ülkedeki olumlu değişimlerle ilgili olabilir mi?


Aleksandr Ankvab – Bütün bu girişimler, benim çalışmalarımla ilgilidir. Aleksandr Ankvab, devlet hizmetinde çalışırken ona kimse karışmıyordu. Bu konuda şüphe bulunmuyor. Ancak, olay henüz soruşturma aşamasında bunuyorken ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum.


Soru – Bugün için Abhazya Cumhuriyeti’nin diğer ülkeler ile olan ilişkileri, Türkiye, Nikaragua, Venezzuela ve Nauru  dahil olmak üzere diğer ülkeler ile nasıl gelişiyor?


Aleksandr Ankvab – Dışişleri Bakanlığımız bu ülkeler ile ilişkilerin geliştirilmesi için etkin bir biçimde çalışıyor. Aynı zamanda, Rus meslektaşlarımızın desteği ile diğer ülke ve alanlarda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konu hakkında çok konuşmak istemiyoruz, çünkü bizim düşmanlarımız batı ülkelerinde Abhazya’nın daha fazla tanınmaması için etkin bir biçimde çalışıyorlar. Ve bizler birçok unsuru dikkate almak durumundayız.


Soru – Sochi Kış Olimpiyatlarının başlamasına bir buçuk yıldan az bir süre kaldı. Abhazya’nın bu hazırlanma sürecine katkısı az değil, bu konu hakkında hazırlanmış yeni planlar var mı?


Aleksandr Ankvab – Üzülerek belirtmek isterim ki, Abhazya fazla yardım edemezdi. Yapmayı isterdik. Bunun farklı nedenleri bulunuyor.


Ancak, oldukça geniş bir çalışma alanı bulunmaktadır, bizler artık arkadaşlarımız ile işbirliğimizi arttıracak konularda yakın bir biçimde çalışıyoruz. Bunların içerisinde güvenlik konuları da bulunmaktadır: Oyunlar dahil olmak üzere hazırlık güvenlik konuları için hazırlık çalışmaları yapılıyor. Stratejik bir ortağınız bulunuyorsa onunla her zaman ortak bir çalışmada bulunmak gerekiyor. İki taraf içinde ruhsal anlamda olumlu bir ortam oluşuyor.


Hazırlayan Aleksandr Faktorovich.


Söyleşinin hazırlanmasında yardımcı olan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Bilgilendirme Bölüm Sorumlusu Kristian Bjania ve Yardımcısı Madina Bganba’ya teşekkür ederiz.


Elbette bu söyleşi komşu devlet başkanı ile okuyucularımız adına yapılan son görüşme değildir. Sırada – Geriye dönen göçmenlerin sorunları, Geriye Dönüş Komitesi çalışmaları, Abhazya Diasporası ile dayanışma çalışmaları…Canların ülkesi ve yaşayanlarını ilgilendiren konular hakkında Aleksandr Ankvab’dan bilgiler alacağız. – Hatta!


Çeviri: Fatih Atan (A'tanba)


Kaynak: http://kuban.mk.ru/article/2012/08/29/742261-abhaziya-dvoynoy-prazdnik.html


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.