RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Eylül 2012, Cumartesi 10:33:32 tarihnde eklendi. 1023 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB – Abhazya İlişkileri

AVRUPA BİRLİĞİ, (AB) ABHAZYA İLE ÇALIŞMAYA BAŞLADI
AB – Abhazya İlişkileri 01/09/2012. Değerli okuyucular, Avrupa Birliği, (AB) Abhazya’nın bağımsızlığını tanımamasına rağmen, çeşitli kanallar kullanarak Abhazya ile ilişkiye girmeye çalışıyor. Aşağıda bu konu ile ilgili olarak Abhazya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan haber bulunmaktadır.


AB, Abhazya’da eğitim, sağlık ve tarım alanlarında projeler geliştirmeyi planlıyor. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, AB Heyeti Üyeleri – AB Güney Kafkasya Politika Özel Temsilcisi Magdalena Grone, Ptojeler Temsilcisi Troy Eva Blanco ve Politik Bölüm Başkanı Tobis Taybergom ile görüştü. Görüşme sırasında Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba’da hazır bulundu.


Taraflar arasında yapılan görüşmede, AB tarafından, eğitim, sağlık ve tarım alanlarında planlanan ve uygulama aşamasında olan proje konuları ele alındı. Konular içerisinde Abhazya Devlet Üniversitesinde yabancı profesörlerin metodoloji ve eğitim alanlarında destek alınması da ele alındı.


Magdalena Grono, sağlık konularına bağlı olarak, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele etme kapsamında yerel güvenlik kuvvetlerinin eğitimi kapsamında uluslar arası uzmanların eğitim vermeleri amacı ile davet edilmelerinin mümkün olduğunu belirtti. Buna bağlı olarak AB, Abhazya’ya anne ve çocuk sağlığı konusunda teknik destek sağlayabilecek. AB Temsilcileri, Abhazya’da çiftçilere modern teknoloji yöntemlerinin kullanılabilmesi için hazırlanmış projelerin tanıtımını yaptılar.


Abbhazya Dışişleri Bakanı, Abhazya ve AB arasındaki ilişkilerin geliştirilebilmesi için daha fazla şeffaflık ve farkındalığın bulunmasının gerektiğini belirtti. Toplantı sırasında, ayrıca Abhazya’da gelecek süreç içerisinde AB Çalıuşma Merkezi’nin açılması konusu tartışıldı.    


Insani projeler çerçevesinde Abhazya ve AB arasındaki etkileşimi geliştirmek için bakanı, göre, daha fazla şeffaflık ve farkındalık gerekir. Toplantıda ayrıca Abhazya AB'nin gelecekteki merkezinin açılması olasılığını tartıştılar.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1566923.html#ixzz258fkJRCj


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.