RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Eylül 2012, Cumartesi 09:36:50 tarihnde eklendi. 837 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD’den Saakaşvili’ye Destek

ABD, GÜRCİSTAN TARAFINDAN ABHAZYA VATANDAŞLARI İÇİN HAZIRLANAN “TARAFSIZ PASAPORT” İŞLEMİNE DESTEK VERDİ.
ABD’den Saakaşvili’ye Destek 01/09/2012. Değerli okuyucular, Gürcistan’ın Abhazya ve Güney Osetya’yı yeniden topraklarına katma girişimlerine ABD desteği sürüyor. Aşağıda bu konu hakkında ki son ABD Desteği haberi bulunmaktadır.


Gürcistan Entegrasyon Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre ABD Devleti Yönetimi, yurt dışında ki temsilciliklerinde ve büyükelçiliklerinde Abhazya ve Güney Osetya sakinleri için hazırlanan “Tarafsız Pasaport” belgelerine gerekli iç koşullar hazırlandığında vize verilmesi işlemlerine hazır olduğunu belirtti.


Bilindiği üzere,  2011 yılında Gürcistan tarafından Abhazya ve Tsinval Bölgelerinde yaşayanlar için “Tarafsız Pasaport” verilmesi işlemi başlatılmıştı.  Pasaport üzerinde Gürcistan devleti amblemi bulunmamakta ve vatandaşlık belgesi niteliği taşımıyor.


Belge sahibi, kimliği onaylanır ise uluslar arası yasal sınırları geçebilir. Tarafsız pasaport belgesi, Japonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya, Litvanya, Slovakya, ABD, Bulgaristan, Polonya ve İsrail tarafından tanınıyor. Ancak gürcü uzmanlar tarafından verilen bilgiye göre Temmuz 2011’den bu yana  tarafsız pasaport belgesini almak isteyen toplam 25 kişi oldu.


Bilindiği üzere, Suhum, Tsinval ve Moskova yönetimleri tarafsız pasaport uygulamasına karşı çıkıyor. Bu konu hakkında Ocak ayında Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, yaptığı açıklamada, Abhazya yaşayanları için hazırlanan tarafsız pasaport belgesini kabul eden uluslar arası kuruluşları ülkesine kabul edilmeyeceğini söyledi.


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 5 Haziran’da yaptığı açıklamada, ABD’nin Gürcistan tarafından Gürcistan’ın dışarısında yaşayanlar için hazırlanan tarafsız pasaport belgesinin uzlaşma yönünde önemli bir adım olduğuna ve sorunun barışçıl ve adil bir biçimde çözüleceğine önemli bir katkıda bulunacağına inandığını söyledi.          
               

Kaynak: http://abhaz-uzel.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=3057:ssha-podpevayut-saakashvili-v-ocherednoj-bezumnoj-aktsii&catid=80:politika&Itemid=233
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.