RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:47:36 tarihnde eklendi. 710 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş Adigey'i ziyaret ediyor

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ; ADİGE CUMHURİYETİNİ ZİYARET EDİYOR
Bagapş Adigey'i ziyaret ediyor ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ; ADİGEY CUMHURİYETİ BAŞŞEHRİ MAYKOP'TA ABHAZYA BAĞIMLSIZLIK SAVAŞINDA ŞEHİT DÜŞEN VE GAZİ OLANLAR İÇİN DİKİLEN ANIT ÖNÜNDE SAYGI DURUŞUNDA BULUNARAK ÇELENK BIRAKTI.

30./04/2008. ITARTASS Haber ajansının bildirdiğine göre Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ 1992-1993 Yılları arasında Abhazya ve Gürcistan arasında ki savaşta şehit düşen ve gazi olan Adige vatandaşlarının anısına dikilen anıt önün de saygı duruşunda bulundu.

Abhazya'nın bağımsızlık ve özgürlük savaşı sırasında Kardeş Adige halkından 200'ün üzerinde gönüllü destek amacı ile Abhazya'ya geldi bunlardan 11 gönüllü şehit düştü. Savaşa katılan bütün gönüllüler kahramanlık madalyası ile ödüllendirildiler. Anıt onların bu desteğini ölümsüzleştiriyor.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "bizler, Abhazya'nın 15. Bağımsızlık yılında kardeş Adige halıkının desteklerine teşekkür etmek amacı ile Maykop'tayız. Savaşta şehit düşen kardeşlerimizin aileleri ve gazilerimiz ile buluşarak onlara bir kez daha en derin şükranlarımızı ilettik" dedi.

Sergey BAGAPŞ; Abhazya-Gürcistan sorununda ki son durum hakkında "iki taraf arasındaki görüşmeler, barış içerisinde ve diplomatik süreçten geçmesi gerekiyor" vurgulamasında bulunarak "Gürcistan Yönetimi, daha önceleri görüşmeler sürecine uyum gösteriyordu. Görüşmelerin sürdürülmesi için bizler ve Gürcistan için başka bir yol görünmüyor" açıklamasında bulundu.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ  ve Adige Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aslan THAKUŞİNOV; Soçi 2014 olimpiyatlarına hazırlık süreci içerisinde Abhazya ve Adige Cumhuriyeti arasında oluşabilecek ekonomik gelişimeleri görüştüler.

Sergey BAGAPŞ "bizler Krasnodar Eyaleti ile kardeş ve dost ülkeleriz, Abhazya'nın son gelişmelerden sonra aktif olarak olimpiyatların hazırlık çalışmalarına birlikte katılmak için neler yapabileceğimizi de aramızda görüşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.