RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Ağustos 2012, Cuma 10:27:30 tarihnde eklendi. 835 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan İçin Umut Yok

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA DEMİRYOLU’NUN YAKIN ZAMAN İÇERİSİNDE GÜRCİSTAN İLE BAĞLANMA SEÇENEĞİ BULUNMUYOR”
Gürcistan İçin Umut Yok 31/08/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab "Ноев Ковчег" Gazetesine yaptığı açıklamada “Ermenistan ve Rusya Demiryolu bağlantısının Abhazya Demiryolu hattının kullanılarak yakın bir zaman içerisinde Gürcistan ve Abhazya üzerinden sağlanması gibi bir seçenek umudu görülmüyor” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bu konu hakkında Abhazya ile ilgili olarak birçok söylentı ortaya çıkarıldı. Bugün için ben şunu söyleyebilirim ki, yakın zaman içerisinde böyle bir seçenek bulunmuyor. Bugünkü Gürcistan Devleti Yönetimi demiryolu hattının açılışı ile ilgili bir çalışması bulunmuyor. Bizler bunu biliyoruz” dedi.


Aleksandr Ankvab, Dağlık Karabağ ile ilgili olarak ise “Dağlık Karabağ ile ilgili olarak ciddi seçenekler bulunuyor” açıklamasında bulundu.


Aleksandr Ankvab “Abhazya ve Dağlık Karabağ arasında çok uzun bir zamana dayanan ve ekili bir ilişki bulunmaktadır. Bizler Dağlık Karabağ halkının nasıl yaşadığını çok iyi biliyoruz, onlar da bizim nasıl yaşadığımızı biliyorlar” dedi.


Aleksandr Ankvab “2005 yılındaki ziyaretimizi hatırlıyorum. Bizler Abhazya delegeleri olarak Stepanakert’i ziyaretimizde, Dağlık Karabağ Devleti ile sağlam ilişkiler kurduk, devlet yapılanmalarının nasıl çalıştığını, ekonomik gelişimin ne durumda olduğunu, silahlık kuvvetlerin ve emniyet güçlerinin çalışmalarını gördük. Çalışma arkadaşlarımla bu konular hakkında oldukça yüksek not verdik. Bu demektir ki Dağlık Karabağ’da devlet kurumlarının oluşturulması konusunda bir çok deneyim ve potansiyel bulunmaktadır” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bizim için kolay yol bulunmamaktadır. Dağlık Karabağ halkı, özgürlüğün elde edilmesinin şiddetli bir uğraşıdan geçtiğini bilmektedir. Dağlık Karabağ ve halkı özgürlük olmadan bağımsızlığın olmayacağını biliyor. İnsanların gelecek günler ile ilgili olarak her şeyin iyi olacağını düşündüklerine olan inancım oldukça yüksektir” dedi.           


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.