RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Ağustos 2012, Perşembe 12:19:26 tarihnde eklendi. 919 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Komünistleri

ABHAZYA KOMÜNİSTLERİ, ALMAN FAŞİST GÜÇLERİNE KARŞI MÜCADELE EDEN PSHU KÖYÜ’NÜN 70. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR
Abhazya Komünistleri 30/08/2012. Abhazya Komünist Partisi Merkez Yürütme Komitesi Genişletilmiş Siyasi Konseyi tarafından 29 Ağustos Çarşamba günü yapılan toplantıda 2. Dünya savaşı sırasında Alman Faşist Güçlerine karşı Abhazya’nın Pshu Köyü’nde yapılan mücadele sonrasında kurtuluşun sağlanması nedeni ile ilgili olarak 9 Eylül’de başlayacak olan 70. Kurtuluş Yıldönümü Etkinlikleri yapılması kararı alındı.


Abhazya Gerçeği “Правда Абхазии” Gazetesi’nde Abhazya Cumhuriyeti Büyük Vatanseverlik Savaşı Gazileri Derneği Başkanı Aleksandr Taria tarafından yazılan geniş bir makale çıkarılacak. Bu geniş makaleyi Abhazya Komünist Partisi (ACKP) üyesi tarihçi Andronik Kondakçıyan hazırladı.


ACKP tarafından hazırlanan bir başka etkinlik ise, 1 Mayıs 2013 Tarihinde doğumunun 120. yıldönümünde genç Abhazya Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Nestor Lakoba’nın Suhum’da bulunan evinin müze haline getirilmesi için Abhazya Cumhuriyeti devleti yönetimine başvurulması kararı alındı.


Belarusfilm Stüdyolarında çekilen Nestor Lakoba Apollonovich ve eşi Saria’nın yaşamlarını anlatan film hazırlandı. Öncelikli olarak değerlendirilemeyen bu tür malzemeler müze evinde değerlendirilebilir.


ACKP Başkanı Lev Şamba “Bizler, Nestor Apollonovich Lakoba’nın 120. doğum yıldönümünü kutlamak için her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.


Abhazya’lı komünistler, etkinlikler katılacak olan kardeş partiler olan Belarus, Ukrayna ve Kazakistan’ın Komünist Partilerinin ülke devlet yönetimleri tarafından Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması için destek vereceklerinden eminiz açıklamasında bulundular.


19 Ekim’de Pitsunda Tatil Bölgesi’nin ilk yöneticisi olan Tamara Gitsba’nın 100. doğum yıldönümü.


Lev Şamba “Bizler, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi, Gagra ve Pitsunda şehir yönetimlerine Pitsunda’da Tamara Gitsba anısına anıt yapılmasını önereceğiz” dedi.


Kaynak: http://apsnypress.info/news/7099.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.