RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Ağustos 2012, Cuma 19:52:54 tarihnde eklendi. 3288 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fetullahçılar 1 Yıl Daha Abhazya’da

ALEKSANDR ANKVAB “TÜRK ÖĞRETMENLER BİR YIL DAHA BAŞARAN KOLEJ’DE EĞİTİM VEREBİLİRLER ANCAK BİR YIL SONRA OLMAYACAKLAR”
Fetullahçılar 1 Yıl Daha Abhazya’da 24/08/2012. Değerli okuyucular, bilindiği üzere Fetullah Gülen Cemaati’nin Abhazya Cumhuriyeti’nde eğitim alanında etkinliğini sürdürmüş olduğu ve Abhaz Diasporası’nın bazı kesimleri tarafından da destek aldığı Başaran Kolej’de ki etkinliği 2012 – 2013 Eğitim Dönemi bitiminde sona eriyor.


Fetullah Gülen Cemaati’nin Abhazya üzerindeki eğitim çalışmalarının yanı sıra ekonomik ve dini alanlarda ki çalışmaları da önemli boyutlara ulaşmaya başlamış, Abhazya Cumhuriyeti Devleti ve Abhaz Toplumu tarafından ciddi bir biçimde izlenmektedir.


Aşağıda Fetullah Gülen Cemaati’nin Başaran Kolej’de eğitim veren öğretmenlerinin yeniden görev yapmaları ile devlet başkanı Aleksandr Ankvab’tan 22 Ağustos Çarşmaba günü yapılan toplantıda, istemleri ve devlet başkanından almış oldukları yanıt bulunmaktadır.


Abhazyam.com olarak bizler ambargo döneminden günümüze kadar hem Gürcistan’da hem de Abhazya’da çalışmalarını sürdüren bu tür özel amaç yüklü cemaatlerin takipçisi olacağımızı ve uyarı görevimizi sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba)

 

*****************************

 

ALEKSANDR ANKVAB "DEVLET YÖNETİMİ, EĞİTİM SÜRECİNİN KESİNTİYE UĞRAMASINI İSTEMEMEKTEDİR"


22/08/2012. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Birimi’nden aldığı bilgiye göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 22 Ağustos Çarşamba günü, Gagra Yatılı Lisesi (Eski Başaran Kolej – Abhazyam.com) Lisesi Müdürü Liana Pilia ve Aile Birliği Üyelerini kabul etti.


Aile Birliği Üyeleri, Türk Öğretmenlerin 11 yıldır lisede görevlerini sürdürdüklerini ve eğitim sürecinin kesintiye uğramaması için bu çalışmalarına devam etmeleri konusundaki isteklerini devlet başkanına ilettiler.


Devlet Başkanı “Devlet yönetimi içerisinde bulunan hiç kimse lisede ki öğrenim sürecinin kesintiye uğramasını istememektedir. Türkiye’den gelen öğretmenler, bu yıl içerisinde görevlerini sürdüreceklerdir, ancak önümüzdeki yıldaki öğrenim döneminden itibaren lisede görev almayacaklardır, anların yerine Abhaz öğretmenler görev yapacaktır” dedi.


Devlet Başkanı, yöneticilerden lisede ders veren öğretmenlerin maaşları hakkında bilgi istedi. Yöneticilern belirtmelerine göre Tataristan, Başkırdistan ve Türkiye’den gelerek ders veren öğretmenlerin Abhaz öğretmenlere göre iki üç kat fazla maaş aldıklarını belirttiler. Örneğin yatılı lisede görev yapan müdür yardımcısı 11.000 Ruble aylık maaş alırken, Türk müdür Yardımcısı 25.000 bin Ruble maaş almaktadır.


Devlet Başkanı ve taraflar arasında Abhazya eğitim sisteminin güncel sorunları hakkında görüşmeler yapıldı. Aleksandr Ankvab, Devlet yönetiminin Gagra Lisesi’nin geleceği hakkında büyük planlarının olduğunu açıkladı.


Aleksandr Ankvab “Bizler lise mezunlarımızın sadece Abhazca, Rusça, İngilizce ve Türkçe dillerine sahip olmalarını istemiyoruz, aynı zamanda İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve diğer dilleri öğrenmelerini sağlayacak kurumları oluşturacağız. Bizlerin çağdaş dünyaya katılmak için eğitimli insanlara gereksinimiz bulunuyor” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info                     


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Esen Zafer - 1 gün dahi açık bırakılmamalıydı
Girdikleri heryere fitne sokan bu ''kalite'' olmasa çok daha iyiydi. Kaldıkları hergün abhazyanın geleceğine bir katkı değil, hizmet ettikleri akıma bir katkı çocuklarımız açısındanda bir kayıptır!
Fatih - Başka çare bulunur
Abhazya'lı öğrencilerin eğitimine engel olunursa başarılı Abhaz öğrenciler eğitimlerine Türkiye'de devam ederler.
Başar - Geleceği düşünmek lazım
Sn. Başkan Ankvab Türk öğretmenlerin başarısını görmezden gelmemiştir. Gelecek Abhaz gençlerinin iyi yetiştirilmesindedir. Başaran koleji dışında öğrencileri başarılı olan kaç okul var Abhazyada? Gelecek yıllarda Türk öğretmenlerin görev yapması kaçınılmazdır.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.