RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Ağustos 2012, Cumartesi 10:00:41 tarihnde eklendi. 956 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Denis Tsargush Abhazya’da

2012 LONDRA OLİMPİYAT OYUNLARI BRONZ MADALYALI GÜREŞÇİSİ DENİS TSARGUSH ABHAZYA’DA ULUSAL KAHRAMAN OLARAK KARŞILANDI.
Denis Tsargush Abhazya’da 18/08/2012. 2012 Londra Dünya Yaz Oyunları Olimpiyatlarında 74. kg.da broz madalya kazanan Rusya Federasyonu Serbest Güreş Takımı’nın Abhaz Güreşçisi Denis Tsargush 17 Ağustos Cuma günü, evi Abhazya’da ulusal kahraman olarak karşılandı.


Sochi Havaalanı’nda Denis Tsargush’u karşılamaya gelen kalabalık Abhaz toplumu içerisinde Abhazya Devleti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Shazina Avıdzba, Bakanlar Kurulu Bölüm Başkan Yardımcısı Zurab Marşaniya, Gudauta Bölgesi Valiliği Başkanı Valery Malia, Gudauta Spor Okulu Müdürü Dzuk Benia, Abhazya Güreş Federasyonu Başkanı Rash Hutaba, Abhazya ve Rusya Onur Sahibi Güreş Antrenörü Ve Denia’in ilk Antrenörü Dzharnas Benia, akrabaları, dostları ve sevenleri bulundu.


Denis Tsargush, Sochi Havaalanında, Abhazya bayrakları, çiçekler ile karşılandı. Toplum tarafından alkış ve sevgi gösterisi yapıldı.


Havaalanında yapılan konuşmalarda Valery Malia ve Şazina Avıdzba Denis Tsargush’u kutladılar ve başarılarının devamını dilediler. Şazina Avıdzba “Abhazya seninle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyor” dedi.


Denis Tsargush “Bana destek veren herkese teşekkür ediyor evime gelmekten dolayı mutlukuk duyuyorum. Londra dönüşümde Moskova havaalanında beni karşılayan Abhaz Diasporası’na da minnettarlığımı belirtmek istiyorum. Ben Londra’ya altın madalya için gitmiştim, ancak bronz madalya ile döndüm, korkunç bir ruh hali ile dönerken Abhaz Diasporası’nın coşkulu bir biçimde karşılaması bana büyük bir moral oldu” dedi.


Denis Tsargush “Her sporcunun hayali olimpiyatlara katılmak ve başarı kazanmaktır. Bir sonraki olimpiyatlarda, sizlerin bugün bronz madalya kazanmam dolayısı ile yaptığınız karşılamada altın madalyayı kazanan bir sporcu olarak karşılamanız için çok çalışacağım. Abhazya’dan sürekli olarak beni destekleyen mesajlar aldım. Ülkemin insanlarının benden zaferler beklediğini biliyordum. Bizler ileriye ve zaferler kazanmak için çalışacağız. Dört yıl çabuk geçer. Çok yakında – 2016 yılında, bir sonraki olimpiyatlarda bunu başaracağız ” dedi.


Abhazya – Rusya sınırında ise Denis Tsargush, gençlik organizasyonlarının oluşturduğu coşkulu kalabalık tarafından Abhazya bayrakları ve flamaları ile karşılandı. Abhaz halk dansları oynandı, bu arada Rus turistler Denis Tsargush ile birlikte fotoğraf çektirmek için sıraya girdiler.


Tören sonrasında Gudauta Şehri’ne gelen Denis Tsargush, burada kendisini karşılamaya gelenler ile birlikte Abhazya Vatan Savunucuları Anıtına çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra düzenlenen toplantıda konuşmacılar Denis Tsargush’un olimpiyatlarda kazanmış olduğu bronz madalyanın Abhazya’nın tanıtımı için altın madalya kadar değerli olduğunu vurguladılar. Altın madalyanın da geleceğine olan inançlarını vurguladılar.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.