RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:45:53 tarihnde eklendi. 658 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya Dış İşleri Bakanlığı

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI "GÜRCİSTAN, ABHAZYA'YA KARŞI SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPIYOR" DEDİ
Rusya Dış İşleri Bakanlığı 29/04/2008. İNTERFAKS haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı 29/04/2008 tarihinde yapmış olduğu açıklamada "Gürcistan, Yukarı Kodor Bölgesi'nde bulunan asker ve polis güçcü sayısını 1500'ün üzerine çıkardı, bununla bağlantılı olarak da Abhazya'ya karşı savaş hazırlıklarını hızlandırıyor" açıklamasında bulundu.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığının açıklamasında "Abhazya-Gürcistan sorununun bulunduğu bölgede görev yapan BDT Barış Gücü Komutanlığı'nın vermiş oldukları bilgilere göre gürcistan, Yukarı Kodor bölgesinde bulanan askeri ve polis güçlerinin sayısını, teknik donanımını ve silah dononımını arttırıyor, yukarı Kodor bölgesi'nde bulunan görevli sayısını da 1500 kişinin üzerine çıkarmıştır" denildi.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı "Gürcistan tarafı, BM Güvenlik Konseyinin ve BM Genel Sekreterinin Dostları gurubunun sorunların çözümünde güç kullanılmaması için aldıkları kararların uygulanmasını sağlayacak olan anlaşmaları imzalamak istemiyor" hatırlatmasında bulundu.

Rusya Federasyonu Dışişlei Bakanlığı "uluslarararası bir çok alanda yapılan anlaşma belgesinde, Gürcistan - Abhazya ve Gürcistan - Güney Osetya sorunlarının barış içerisinde çözülmesi gerektiği belirtiliyor. Bu belgelerin hazırlanmış olduğu tarihlerin, Mihail SAAKAŞVİLİ'nin iktidara gelmiş olduğu "Gül Devrimi" öncesine rastlaması da ilginç bir kanıt oluşturuyor" vurgulamasında bulunuldu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.