RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Ağustos 2012, Cuma 12:48:26 tarihnde eklendi. 986 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

14 Ağustos’u Anma Törenleri

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE 15 AĞUSTOS “ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI GÖNÜLLÜLERİ GÜNÜ” OLARAK ANILACAK.
14 Ağustos’u Anma Törenleri 10/08/2012. 20 yıl önce 14 ağustos 1992’de Gürcistan Devlet Konseyi tarafından alınan karar sonucunda Gürcistan Silahlı Kuvvetleri, Abhazya’yı işgal etti. Abhazya halkının 413 gün süren kurtuluş savaşı başlamış oldu.


Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya, 9 Ağustos Perşembe günü “Vatan savunucularını Anma Etkinlikleri” programını açıkladı.


Leonid Lakerbaya, Anma törenlerinin 14 Ağustos sabahı, saat 09:30’da başlayacağını, Suhum Özgürlük Parkı’nda bulunan 20 yıl önce vatanlarını savunan şehitlerin anısına dikilen “Vatan Savunucuları Anıtı”na çiçek bırakılacak ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını ve tüm insanların bu törene katılma çağrısında bulundu.


Leonid Lakerbaya “MSİ 21:00’da Suhum Muhacır Parkı’nda “Savaşın Doğuş Şarkısı” adlı film sunumu yapılacak. (Film yazarı Emma Hodjaa, Sanat Yönetmeni Timur Dzidzariya, Yönetmen Timur Kuchiberiya) Görüşüme göre tüm program ilginç özellikler sahip bulunuyor. Abhazya Devlet Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanacak ve etkinliklerin Suhum’a gelemeyecek olanlar tarafından görmesi sağlanacak. 14 ağstos’ta etkinlikler Muhacır Parkında düzenlenecek olan fener alayı ile sonlandırılacak.


Leonid Lakerbaya “Ayrıca bu yıl Abhazya Cumhuriyeti’nde, 15 Ağustos’ta ilk kez gönüllü olarak savaşa gelenlerin kutlaması büyük bir katılımla yapılacak. Bu tarih, bundan sonra ülkemizde sürekli olarak anılacaktır. Bugün için bu kutlamaların resmi statüsü bulunmamaktadır, ancak bizler bu yıldönümünü bu yıl olduğu gibi her yıl kutlamaya karar verdik” dedi.


Leonid Lakerbaya “Milletvekilleri, tatil bitimi sonrasında Abhazya Cumhuriyeti yasalarında bu konu hakkında değişiklik önerisi sunulacaktır. 20 yıl önce 15 ağustos 1992’de abhazya’ya ilk gönüllüler geldi, Abhazya’nın bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde ulusumuz ile omuz omuza savaşmak için ilk gönüllüler Abhazya’ya geldiler. Abhazya Cumhuriyeti Gönüllüler Günü, Abhazya’nın savunulması için gelenlerin unutulmaması gereken gün olarak anılacak” dedi.


Leonid Lakerbaya “15 Ağustos’ta MSİ 19:00’da Suhum’da R. Gumba Abhazya Devlet Flarmoni’de önemli bir toplantı ve Yönetmen Madina Argun tarafından gönüllüler gününe adanan konser programı düzenlenecek. MSİ 20:30’da Gençlik örgütleri tarafından Suhum sahilinde şehir sakinleri ve konuklar için etkinlik düzenlenecek. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında Gudauta’da bulunan “Kafkas Halkları Konfederasyonu” binasına plaket konulacak. Şimdi zaman kısa, ancak savaş sırasında bu bina, çalışmış olanların anısına düzenlenecek. İçerisinde her türlü koşul bulunmaktadır. Tanınmış uzmanlar bu konuda çalışmaktadırlar” dedi.


Abhazya Devlet Televizyonu’nda dönem ile ilgili olarak belgesel film gösterilecek, Kafkas Halkları Federasyonu’nun etkin katılımcısı İrina Agırba’nın da katılacağı bir “Yuvarlak Masa” toplantısı düzenlenecek.


Kaynak: www.apsnypress.info                 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.