RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Ağustos 2012, Çarşamba 12:49:38 tarihnde eklendi. 808 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güney Osetya Anmaları

GÜRCİSTAN’IN GÜNEY OSETYA SALDIRISI’NDA YAŞAMINI YİTİRENLER ABHAZYA’DA ANILDI
Güney Osetya Anmaları 08/08/2012. Suhum/ ITAR-TASS. Angela Kuchuberiya/ Gürcistan’ın 08 Ağustos 2008’de Güney Osetya’ya karşı düzenlediği askeri saldırılarda yaşamlarını yitirenler 7 Ağustos Salı günü Abhazya’da anıldı.


Güney Osetya Cumhuriyeti’nin Suhum’da bulunan Büyükelçiliği’nde düzenlenen anma töreninde Abhazya Devlet Başkanı Danışmanı, dönem başbakanı Beslan Kubrava, Başbakan Yardımcısı Aleksandr Stranichkin ve Vahtang Pipia, dönemin Dışişleri Bakanı Maksim Gvindjiya, Rusya Federasyonu’nun Abhazya Büyükelçisi Semyon Grigoryev ve Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba hazır bulundular.


Anma töreni, Gürcü saldırısında ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Konuşmacılar, Rusya’nın bu zor dönemde oynamış olduğu muazzam rolün önemi hakkında konuştular. Rusya’nın iki halkın kaderini değiştirdiğini vurguladılar. Mihail Saakaşvili’nin umursamaz saldırganlığı ve soykırımı sonucunda ölenlerin hafızalarda diri olarak kalacağını söylediler.


Güney Osetya Büyükelçisi Robert Kokoev, Güney Osetya halkı adına Abhazya Devlet Başkanlığı ve halkının zor günlerinde vermiş oldukları destek dolayısı ile teşekkürlerini iletti.


Abhazya’da bulunan kiliselerde 2008 Ağustos katliamında yaşamlarını yitirenlerin anısına dualar yapılıyor.         


Kaynak: http://www.itar-tass.com/c13/200016.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.