RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Temmuz 2012, Cuma 20:19:03 tarihnde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab – Basın Görüşmesi

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZ MEDYASI İLE ÜÇ SAATTEN FAZLA GÜNCEL KONULAR HAKKINDA GÖRÜŞTÜ
Ankvab – Basın Görüşmesi 20/07/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab 19 Temmuz Perşembe günü Abhazya Basın – Yayın Organları Temsilcileri ile üç saatten fazla güncel konular hakkında görüşmede bulundu.


Gazeteciler devlet başkanına; Abhazya Cumhuriyeti’nin 2010 – 2012 yıllarındaki kapsamlı sosyo – ekonomik kalkınma planı ve ülkenin gelişimi, demiryolu inşaatı ve banka sisteminin gelişimi amacı ile alınan krediler, devlet başkanına düzenlenen suikast girişimi ve eski Futbol Federasyonu Başkanı Leonid Dzapsh’ın görevi kötüye kullanması ile ilgili olarak hakkında açılan ceza davası, Gal Bölgesi’nin durumu ve devlet sınırlarının korunması, ülke şehirlerinin mimari durumu ve çevre sorunları, ülke içerisindeki sorunlar hakkında devlet başkanının bakış açısı, Kafkas otoyolu hakkındaki görüşü, Abhaz Dilinin gelişimi için hazırlanan Devlet Programının uygulanışı ve Abhazya’da bir başka telefon şirketinin çalışma koşullarının olabilmesi vb değişik konular hakkındaki düşüncelerini sordular.


Devlet Başkanı konuşmasında “Bizler son birkaç yıldır ülkenin gelişimi için hazırlanan önemli sosyo – ekonomik projeleri gerçekleştirdik, 800 km den fazla yol onarımı gerçekleştirdik, kırsal yaşamın canlandırılması ve daha birçok konu hakkında gelişim sağladık” dedi.


Devlet Başkanı, gazetecilerin süren davalar hakkındaki soruları karşısında “Devlet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturmalar hakkındaki herhangi bir açıklamada bulunmam, soruşturma makamına müdahale anlamına geleceği için bir açıklama yapmam doğru değildir” dedi.


Aleksandr Ankvab “Devlet Yönetimi olarak Gal Bölgesi’ndeki güvenliğin ve istikrar ortamının sağlanmasına büyük önem veriyoruz” dedi.


Aleksandr Ankvab “Büyük Kafkasya otoyolu projesi hakkında bir takım açıklamalar yapılıyor ancak bana konu hakkında net bir bilgi verilmedi. Ben bu projeye karşıyım, Kodor Dağları eşsiz bir alan bu bölgenin gelecek nesillere aktarılması için korunmalıdır” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info               


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.