RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Temmuz 2012, Cuma 11:15:35 tarihnde eklendi. 834 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK’den AGİT’e Çağrı

KAFKAS-ABHAZYA DAYANAIŞMA KOMİTESİNDEN AGİT PARLAMENTERLER MECLİSİ DÖNEM BAŞKANI EAMON GILMORE’E UYARI MEKTUBU
KADK’den AGİT’e Çağrı 20/07/2012. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi, AGİT Parlamenterler Meclisi tarafından 9 Temmuz’da ki toplantısında alınan Gürcistan hakkında alınan karara karşılık olarak dönem başkanı İrlanda Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Eamon Gilmore’e  tepki mesajı gönderilmiştir.

Aşağıda KADK Mesajı bulunmaktadır.  

 

***************************


Tarih : 17 Temmuz 2012
Sayı : 2012-226
Konu : Abhazya


Sayın Eamon GILMORE


OSCE-AGİT Dönem Başkanı,
İrlanda Dışişleri ve Ticaret Bakanı


Uluslararası hukuk normlarına uygun olarak Abhazya toprakları
sadece tek bir devletin, Abhazya Cumhuriyeti'nin tam ve münhasır
egemenliğinde bulunmaktadır.


Abhazya'nın kendi toprakları üzerinde egemenlik ilkesi; Abhazya ÖSSC anayasasının 65. maddesinde,
Gürcistan SSC anayasasının 81. maddesinde tespit edilmiştir. SSCB’nin ulusal-devlet yapılarının toprakları ve sınırları uluslar arası hukuksal değil, idari ve iç politik bir karakter taşırken ve uluslararası hukuka göre tanınmış olan eski SSCB'nin dış sınırlarıyken Abhazya’nın bağımsızlığını tanımamak ve Abhazya Cumhuriyeti’nin egemenliğini görmezden gelmek, uluslararası kamuoyu nezdinde AGİT’in saygınlığını şüpheli hale getirmektedir.


Şu bilinmelidir ki, Abhazya’da diğer bir devletin yasaları ve egemenliği geçersizdir. Nitekim Abhazya Cumhuriyeti ve Gürcistan arasındaki sorunları, toprak bütünlüğü, sınırların dokunulmazlığı gibi genel ilkelere dayandırmak, hukuku çiğnemektir.


Kaldı ki, bütün hukuk kuralları bir yana, ‘işgal’i söz konusu toprakların sahipleri ve sakinleri belirler. Abhazya halkı 1992’deki Gürcü saldırısını işgal ve soykırım olarak değerlendirmekte, bugünkü durumu ise kendi sınırları içerisinde bağımsız, egemen Abhaz devletinin kendisini tanıyan devletlerle yaptığı ikili anlaşmalar olarak değerlendirmektedir.


Abhazya ve Güney Osetya’da kan dökülmesinden endişe etmeyen hatta teşvik eder bir pozisyonda olan AGİT’in, yerlerini terk eden savaş suçlusu kişiler için endişe duyması BARIŞ’tan yana bir tavır takınmadığını ve bu nedenle BARIŞ Gücü oluşturma niteliği taşımadığını göstermektedir.


AGİT ve bütün diğer uluslararası kuruluşları insan hayatı üzerinden oynanan tiyatroyu durdurmaya ve uluslararası hukuk ilkelerine bütünü ile saygı göstermeye çağırıyoruz


Saygılarımızla.


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına


Başkan
İrfan Argun


Kaynak: info@abhazya.org


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.