RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Temmuz 2012, Perşembe 10:25:07 tarihnde eklendi. 1257 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Dili Gelişiyor

ABHAZYA’DA ABHAZ DİLİ’NİN YAYGIN KULLANIMI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR
Abhaz Dili Gelişiyor 19/07/2012. Abhaz Dilinin gelişimi için oluşturulan Devlet Komisyonu 18 Temmuz pazartesi günü Başbakan 1. Yardımcısı İndira Vardania başkanlığında toplandı.


Toplantıya katılan yetkililer: Milletvekili Ahra Kvitsiniya, Kültür Bakanı Badrı Gunba, Eğitim Bakanı Daur Nachkebia, “Alaşara” Dergisi Müdürü Anatoliy Lagulaa, “Apsnı Gazetesi Müdürü Vladimir Kapba, Abhaz dili Geliştirme Vakfı Müdürü Gunda Kvitsiniya, Abhazya Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi Dekanı Otar Dizideria, Bilim Adamı Şota Salakaya, Yazar Aleksy Gogua, Yazar Şalodiya Adjincal, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü Oleg Damenia.


İndira Vardania, açılış konuşmasında “Abhaz dilinin gelişimi için 2008 – 2016 yılları arasında yapılacak olan çalışma programı hakkında ki görüş ve önerileri dinleyeceğiz. Elbette süreç içerisinde çeşitli değişiklikler olmuştur. Oluşturulan programın değiştirilmesi Abhaz dilinin kullanım alanının genişletilmesine yararı olabilir mi?  Devlet olarak Abhaz dilinin gelişimi için bütçeden ayrılan fonun genişletilmesine deste verilecektir. Kırsal alanlarda ki bölge yönetimleri ve halk ile yapılan toplantılardan alınan bilgiler doğrultusunda komisyondan mantıklı önerilerin çıkacağına inanıyorum” dedi.


Toplantı komisyon üyelerinin sunmuş olduğu önerilerin tartışılması biçiminde sürdü.


Kaynak: www.apsnypress.info   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.