RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:35:24 tarihnde eklendi. 732 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamentosu; ABD, Nato

ABHAZYA PARLAMENTOSU; ABD, NATO VE AB'YE GÜRCASTAN'A VERDİKLERİ DESTEĞİ KESİN" ÇAĞRISI YAPTI
Abhazya Parlamentosu; ABD, Nato 25/04/2008. Abhazya Parlamentosu; Moskova Yönetiminin bazı ülkelere vermiş olduğu desteğe karşı tavır alan NATO Yönetimi, Avrupa Birliği (AB) ve ABD Yönetimine hitaben bir çağrı mesajı yayınladı.

Abhazya Parlamentosu bildirisinde "Gürcistan'ın talebi üzerine BDT Ülkeleri tarafından Abhazya'ya karşı uygulanan ekonomik-ticari ambargoyu kaldırmasından dolayı, bölgede barış ve istikrarın teminatı olan Rusya federasyonu Yönetimine Abhazya Cumhuriyeti halkları ve Parlamentosu olarak şükranlarımızı belirtiyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Çağrı mesajında; Abhazya Parlamentosu, Rusya Federasyonu Başkanı'nın Abhazya ile olan ilişkilerin düzeltilmesini isteyen davranışını çok olumlu bir tavır olarak değerlendiriyor. abhazya Parlamentosu, Rusya federasyonu'n un atmış olduğu bu adımla ilgili olarak "alınan kararlar; BM kararlarına, 1975 yılında Helsinki'de alınan Avrupa2da güvenliğin ve işbirliğinin sağlanması için alınan anlaşma kararlarına, uluslararası insan hakları belgelerine ve uygulanmakta olan yeni ululslararası politikalar ile uyum sağlıyor" denildi.

Abhazya Parlamentosu; Kosova'nın bağımsızlığının ilan edilmesinden sonra onu tanıyan ABD, bazı NATO ülkeleri ve AB üye ülkeleri "kafkasya bölgesinde istikrar ve düzenin, barışın oluşmasını sağlayan Rusya Federasyonu Yönetimine almış olduğu karardan dolayı ciddi bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

Abhazya Parlamentosu Çağrı mesajında "Abhazya Cumhuriyeti halkları, ABD Yönetiminin, NATO'nun bazı üyeleri ve AB Bazı üye ülkeleri bir ülkenin ulusal hakkını tanıyorlar, ancak aynı haklara sahip olan ulusların taleplerini ve insan haklarını kabul etmemek için onları "mengene" gibi sıkmaya çalışıyorlar. Bu konularda ikili standart politikalar uygulayarak, ulusların kaderlerinin tayin haklarını boğmaya çalışıyorlar" vurgulaması yapıldı.

Abhazya Parlamentosu Milletvekilleri; NATO'nun bazı Üye Ülkeleri ve AB Üye Ülkeleri, Gürcistan'a finans desteği sağlayarak askeri anlamda güçlenmesine önayak oluyorlar. Bu sayede, bölgede varolan sorunları "askeri güç" kullanarak çözmeye çalışan ve Abhazya toprakları'nı işgal etmeye klakışan Gürcistan Yönetimine olanak sağlamış oluyorlar çağrısında bulundular.

Abhazya Parlamentosu Milletvekilleri; Abhazya-Gürcistan sorunu'nun çözümüne yardımcı olmak amacı ile bölgede bulunan Rusya'ya ait Barış Gücü Kuvvetleri barışın ve istikrarın sağlanmasında önemli görevler üstleniyorlar ve bundan sonra da üstleneceklerdir." dediler.

Abhazya Parlamentosu Mesajında "Abhazya, bağımsızlığını ve ulusal devlet olma haklarınıkorumak içinelinden gelen her şeyi yapıyor ve yapmaya devam edecektir" vurgulaması yapıldı.

Abhazya Parlamentosu Mesajında "ABD, NATO Üye Ülkeleri ve AB Ülkeleri, Gürcistan Yönetimine vermiş oldukları destekler ile Abhazya ve Gürcistan arasındaki sorunları savaş yöntemi ile çözmeye çalışan Gürcistan tarafını teşvik etmiş oluyorlar" vurgulamasında bulunuldu.

Abahazya Parlamentosu Mesajında "NATO ve AB Ülkelerinin yöneticileri ve politikacıları yapmış oldukları açıklamalar ile barış ve huzurun sağlanmasında gerekli olan uluslararası prensipler ve kurallara karşı gelmiş oluyorlar. Bu tür uygulamalar ile dünya üzerinde bulunan küçük ülkelerin haklılıklarına olan inançlarımızı temelinden sarsmış oluyorlar" denildi.

Abhazya Parlamentosu; NATO, ABD Yönetimi ve AB'ye Gürcistan'ın saldırgan tutumunu ve savaş politikalarını destekleyen tavır ve uygulamalarından vazgeçmelidirler çağrısını yineliyor.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.