RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Haziran 2012, Perşembe 00:00:36 tarihnde eklendi. 915 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Güvenlik Konseyi

ABHAZYA CUMHURİYETİ GÜVENLİK KONSEYİ, GAL VİLAYETİ EMNİYET GÜÇLERİNİN ÇALIŞMALARI İÇİN TOPLANDI
Abhazya Güvenlik Konseyi 21/06/2012. 19 Haziran Salı günü Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Aleksandr Ankvab, Gal bölgesi’nde Gürcü terör gruplarının yaratmış olduğu terör eylemleri ile bağlantılı suçların hızlanması ile ilgili olarak toplantı düzenledi.


Toplantıya Devlet Başkan Yardımcısı Mihail Logua, Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Stanislav Lakoba, Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ve Emniyet Kuvvetleri sorumluları katıldılar.


Toplantıda, emniyet müdürleri bölgede yaşanan asayiş sorunları hakkında bilgilendirmede bulundular.


Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Cenevre görüşmelerinde Gal Bölgesi’nde yaşanan terör eylemleri hakkında bir toplantı yapıldığını söyleyerek “Bizler, toplantıda Gürcistan’ın Gal Bölgesi’nde terör eylemlerini sürdürdüğünü belirterek bu tür eylemlerin yanıtsız kalmayacağını söyledik” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Abhazya tarafı olarak görüşmeler sırasında aynı zamanda ABD Temsilcilerine de aynı açıklamaları yaptık. Bizler, Gürcü Özel Servisleri tarafından sürdürülen terör eylemlerinin Cenevre görüşmelerinin başarısızlık ile sonuçlanmasına yol açabileceğini ifade ettik” dedi.


Devlet Güvenlik Birliği Başkanı Aslan Bjaniya ve Anti Terör Merkezi Başkanı Raul Lolua, son zamanlarda Gal Bölgesi’ndeki şiddet eylemlerinin sayısının arttığını, ayrıca vatandaşların kaçırılma olaylarının da yoğunlaştığını açıkladılar.


Aleksandr Ankvab, Gal Bölgesi’nde güvenlik kurumlarının arasında koordinasyona gereksinim bulunduğunu vurgulayarak “Bizler, bu tür eylem uygulayanlara sert yanıt vermek durumundayız” dedi.


Abhazya Devlet Güvenlik Konseyi toplantılarında, Gal Bölgesi Güvenlik güçlerinin çalışmalarına yer verilecek.


Kaynak: www.apsnypress.info                  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.