RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Haziran 2012, Çarşamba 14:11:10 tarihnde eklendi. 896 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab – Estrab Görüşmesi

ALEKSANDR ANKVAB, “ABHAZYA, ARACILAR OLMAMAK KOŞULU İLE BATI ÜLKELERİ İLE GÖRÜŞMEYE HAZIR”
Ankvab – Estrab Görüşmesi 20/06/2012. Abhazya Cumhuriteti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, dün 19 Haziran Salı günü Çek Cumhuriyeti’nin Gürcistan Büyükelçisi Ivan Estrab ve yardıcısı Miroslav Kozeko’yu kabul etti.


Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Ivan Estrab, konuşmasının başında, Abhazya’yı ziyaretinde kendileri için hazırlanan programda samimi bir karşılamayla kabul ettiği için Aleksandr Ankvab’a teşekkür ederek “Bu karşılama bizler için çok değerlidir” vurgulamasında bulundu.


Ivan Estrab “Abhazya’da nelerin olup bittiği konusunda yeterli bilgi donanımı bulunmadığını hissediyoruz. Bizler buraya iki hedef için geldik – açık bir biçimde devlet yöneticileri ile ülke içerisindeki siyasal süreci konuşmak ve ayrıca Abhazya’nın ne tür gereksinimlerinin olduğunu soruşturmak, Abhazya ve Çek Cumhuriyeti arasında ki işbirliği koşullarını araştırmak” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazya tarafı olarak her zaman için diplomatlar ile açık olarak görüşmeleri savunuyoruz. Bugün için batılı ülkeler tarafından Abhazya tarafından kabul edilemez projeler sunulması nedeni ile ilişkilerde belirli bir durgunluk bulunduğu bir gerçektir” vurgulamasında bulundu.


Aleksandr Ankvab, konuşmasına “Bizler, ciddi ve özel görüşmelere ve arada başkaları olmamak koşulu ile her zaman için hazırız. Bizler kendi sürecimizi sürdürüyoruz ve bizler istiyoruz ki ortaklarımızda ayrıca arada başka ülkelere karşı yükümlülükleri olmadan tek, tek görüşmelerini sürdürebilmeleridir” eklemesinde bulundu.


Aleksandr Ankvab “Karşılıklı ilişkilerin açık ve anlaşılabilir olabilmesi için taraflarca kabul edilebilir kuralların geliştirilmesi gerekmektedir. Bizler hiçbir zaman için Gürcistan’a geri dönmeyeceğiz, bununda bizim ortaklarımız tarafından fark edilmesini istiyoruz” açıklamasında bulundu.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ve Büyükelçi Ivan Estrab, karşılıklı olarak birbirlerine hediyeler sundular.


Kaynak: www.apsnypress.info           
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.