RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Haziran 2012, Perşembe 12:48:39 tarihnde eklendi. 2721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dağları İnternette

ABHAZYA CUMHURİYETİ DAĞLARININ GÜZELLİĞİ İNTERNET ORTAMINDA İZLENEBİLECEK
Abhazya Dağları İnternette 14/06/2012. Abhazya Cumhuriyeti Toplumsal Kalkınma Vakfı Başkanı Tengiz Tarba tarafından yapılan açıklamada “Vakfın desteği ile hazırlanan program çerçevesinde Abhazya Cumhuriyeti dağlarının doğal güzellikleri 17 Haziran tarihinden itibaren internet ortamında izlenebilecek” dedi.


Tengiz Tarba “Projeye göre Abhazya Dağları üzerinde 12 gezi rotası belirlenecek. Rota boyunca video çekimleri, fotoğraf ve dağ geçitleri, “Abhazya Toplumsal Kalkınma Vakfı”nın internet sitesinde, “Facebook” gibi sosyal medya ağlarında yayınlanacak. Ayrıca izleyiciler, geziler hakkında öykülerini ve notlarını da aktarabilecekler” dedi.


Tüm yollar Abhazya Cumhuriyeti’nin bir seyir haritası üzerinde (GPS – Navigasyon) sistemi ile çiziecek ve oluşturulacak.


Tengiz Tarba Apsnypress Haber Ajansı Muhabirine “Projenin amacı – özellikle gençlere ve konu ile ilgilenen kişilere Abhazya dağlarının güzelliğini, doğanın içerisindeki sonsuz çeşitliliği görebilmeleri ve iç dünyalarının oluşumlarını etkileyebilecek dağ manzaralarının ve güzergahlarını net olarak görebilmelerini sağlamaktır” açıklamasında bulundu.


Projeyi yaşama geçiren çalışma gurubu: Tengiz Tarba, Moskova Devlet Üniversitesi (MDÜ) Tarihçisi ve Kafkasya Uzmanı Eduard Chernopyatov, Dağ Turisti ve Alpinist, Tarih Fakültesi Mezunu ve Acil Kurtarma birliği Üyesi Fat Smır.


Projeye bağlı olarak belirlenen yollar: Bzıbta dağları platosu çıkışı, Achibahu, Chumkuzba, Chaltskiy ve Ah – ar tepeleri yolu ile Pavkov tepesi gölü, yolu takip edilecek ve Chibisha, Chatskiy ve Chedim tepeleri tırmanılacak, Atsetugskih gölü geçilecek ve gezi Arbakia ve Himsa buzulundan geçilerek gezi parkuru sonlandırılacak.


Proje tamamlandıktan sonra, elde edilen bütün veriler Abhazya Devlet Müzesi’ne ücretsiz olarak teslim edilecek ve araştırmacıların hizmetine sunulacak. Gezi ile ilgili bilgilendirme ve gezi notları, çalışmaları Abhazya Devlet Radyo Televizyon Kurumunun internet sayfasından izleyiciler ile buluşturulacak.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.