RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2011, Cumartesi 09:21:46 tarihnde eklendi. 936 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan sınıra asker yığıyor

DİKKAT..! GÜRCİSTAN, ABHAZYA SINIRINDA BULUNAN ASKERİ GÜÇLERİNİN SAYISINI ARTTIRIYOR
Gürcistan sınıra asker yığıyor 18/04/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, 17/04/2008 tarihinde Suhum'a ziyarete gelen BM Genel Sekreter Yardımcısı Abhazya-Gürcistan Sorunu Özel Temsilcisi İvo PETROV ve BM Barış Gözlemci Gurubu Başkanı Niyaz Han HATTAK ile yapmış oldukları toplantıda "Gürcistan yönetimi, Abhazya'nın Gal Bölgesi sınırında ve Yukarı Kodor Bölgesindeki askeri güçlerinin ve askeri araçlarının sayısını arttırıyor" açıklamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ; güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre 16/04/2008 tarihinde Yukarı Kodor Bölgesinde, Gürcistan Yönetiminin denetiminde bulunan bölgeye takviye olarak 150 yeni askeri güç getirildiğini ve Abhazya sınırında bulunan İngur nehri çevresindeki Gürcistan'a ait olan yerleşim alanları Artilleri ve Ganbitsami bölgelerinde askeri araç ve diğer askeri mühimmat sayısını arttırdığı bilgilerini heyet üyelerine aktardı.

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Gürcistan-Abhazya Sorunu Özel Temsilcisi İvo PETROV; BM Barış Gücü'nün bölgede sürekli olarak kontrollerini sürdürdüğünü belirterek "BM olarak denetim yapan devriyelerimiz sağlı, sollu kontrollerini yaparak askerden arındırılmış bölgede güvenliği sağlıyorlar" dedi.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA'nın belirttiğine göre, Abhazya Devlet Başkanı ile toplantıya katılan BM Genel Sekreter Yardımcısı, BM Abhazya-Gürcistan Sorunu Özel Temsilcisi İvo PETROV ve BM Barış Güçleri Komutanı Niyaz Han HATTAK, Sergey BAGAPŞ'ın vermiş olduğu bilgiyi ciddi bir biçimde dinlediler ve süratli bir biçimde araştıracaklarını belirttiler.

Sergey ŞAMBA "şüphesiz, onlar bölgede güvenliğin ve barışın sağlanması için yapmış oldukları görevlerini sürdürmek için bu tür gelşimelere karşılık olarak sert önlemler alacaklardır. yine de, bizlerin vermiş olduğu bilgilerin araştırılması konusunda ki çalışmalarını hızlandırıyorlar, şimdiye kadar Yukarı Kodor Bölgesinde ki Gürcistan Silahlı Güçlerinin Konumu konusunda bizlerin ve BM Gözlemcilerinin bilgileri arasında farklılıklar bulunuyordu, ancak şimdi bilgi konusunda ki farklılıklar ortadan kalkmaya ve bilgi çakışması yaşanmaya başladı. BM Barış Gözlem Kuvvetleri, bölge de sayısı arttırılan Gürcistan Askeri Güçlerinin Yukarı Kodor'dan çekilmesini bekliyorlar" bilgisini verdi.

Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA "eğer, Gürcistan, Yukarı Kodor Bölgesi'nde ki askeri güçlerini geriye çekmez ise BM Barış Gözlem Kuvvetleri, Gürcistan'a Yukarı Kodor Bölgesinde bulunan askeri güçlerini çekme çağrısında bulunacaklardır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.