RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Haziran 2012, Çarşamba 18:26:06 tarihnde eklendi. 1027 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antigua ve Barbuda Cumhuriyeti

ANTİGUA VE BARBUDA CUMHURİYETİ, ABHAZYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMAYA HAZIRLANIYOR
Antigua ve Barbuda Cumhuriyeti 06/06/2012. “Chegemskaya Pravda” Gazetesinin Gürcistan Basın – Yayın Organlarında çıkan haberlere dayanarak belirttiğine göre, Abhazya, Antigua ve Barbuda Cumhuriyeti’ne bağımsızlığının tanınması çağrısında bulundu.


Bu konu hakkında ki soru Antigua ve Barbuda Cumhuriyeti Başbakanı Winston Baldwin Spencer’e Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Vekili Irakli Hintba ile yapacağı görüşme öncesinde soruldu.


Antigua ve Barbuda Başbakanı “Bu sorunu anlayış ile karşılaşıyoruz ve Abhazya Cumhuriyeti Temsilcileri ile bu konu hakkında diyalogu sürdürmeye hazırız” dedi.


Antigua ve Barbuda, Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan iki adadan oluşan bir ülkedir. Haritada batıdan doğuya bakıldığında Küba, Haiti ve Porto Riko gibi üç büyük adanın doğusunda yer alan, kuzeyden güneye uzanmış Küçük Antiller'deki küçük ada ve Amerika Ülkeleri'nden biridir. 1981 yılında bağımsızlığını kazandı. 1990 yılında Rusya Federasyonu tarafından tanındı.


Bilindiği üzere Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti’nin bağımsızlıkları, Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venezuela, Nauru, tuvalu ve Vanuatu Cumhuriyetleri tarafından tanınmıştı. Ayrıca, Belarus Parlamentosu’nda bu iki ülkenin bağımsızlıklarının tanınması konusu çözümsüz olarak duruyor ve son zamanlarda ise Sırbistan Devlet Başkanı tarafından Sırbistan Parlamentosu’nda bu konunun görüşülebileceği açıklaması yapıldı.  


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1539353.html#ixzz1x1dP9hRb
 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.