RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Haziran 2012, Çarşamba 15:55:39 tarihnde eklendi. 780 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmeleri

ABHAZYA HEYETİ, 7-8 HAZİRAN’DA GÜNEY KAFKASYA’DA GÜVENLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN CENEVRE’DE YAPILACAK OLAN 20. TUR GÖRÜŞMELERE KATILIYOR.
Cenevre Görüşmeleri 06/06/2012. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba’dan aldığı bilgiye göre Abhazya Cumhuriyeti Heyeti 7 – 8 Haziran 2012 Tarihleri arasında Güney Kafkasya’da Güvenliğin Sağlanması amacı ile Cenevre’de yapılacak olan 20. tur görüşmelerine katılmak üzere yola çıktılar.


Cenevre Görüşmelerine, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba başkanlığında ki heyet içerisinde, Abhazya Dışileri Bakanlığı Türkiye ve Ortadoğu Bölüm Başkanı İnar Gitsba, Avrupa, ABD ve Kanada Bölüm Başkanı Lana Agırba, Uluslar arası Abhaz – Abazin Kongresi YK Üyesi Zeki Kapba bulunuyor.    

 
Irakli Hintba’nın apsnypress’e belirttiğine göre, görüşmelerde sınır bölgelerinde ki mevcut durum ve bölgesel güvenlik durumu ele alınacak. Görüşmelerin ana konusu daha önceki toplantılarda olduğu gibi Abhazya ve Gürcistan ile Güney Osetya arasında karşılıklı silah kullanılmaması anlaşmasının imzalanması olacaktır.


Irakli Hintba “Görüşmelerde ayrıca, sınır bölgesinde silahlı çatışmaların önlenmesi ve olayların araştırılması amacı ile kurulan “Beşli Mekanizma” bünyesinde yaşanan mevcut krizin aşılması konusu da tartışılacak. Abhaz tarafı olarak AB, Gürcistan Barış Gözlem Gücü Başkanı Andrzej Tyskiewicz’in Abhazya topraklarında istenmeyen kişi ilan etmesi konusunda ısrarlı olacaktır ” dedi.


Irakli Hintba “Güney Osetya tarafının önerisi üzerine Abhazya ve Güney Osetya hakkında “İşgal” teriminin kullanılması konusu da tartışılacak. Bu işgal kavramının kullanılmasının, uluslar arası hukuk, siyaset bilimi açısından tarihsel anlamda analiz ve uygulamaları tartışılacak. Abhazya ve Güney Osetya, bu kavramın kullanımının yanlışlığı hakkında ki gerçek belgeleri sunacak – Abhazya – Güney Osetya işgal altında ki topraklar değildir. Ayrıca ulaşım belgeleri sorunu da tartışılacak. Abhazya tarafı olarak, yeniden Gürcistan tarafından hazırlanan “tarafsız” pasaport” uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirtecek ve Abhazya tarafından tüm uluslar arası standartlar ölçüsünde hazırlanan Abhazya Seyahat belgesinin tanınmasının dikkate alınmasını isteyecek” dedi.


Irakli Hintba “Abhazya tarafı, bugüne kadar BM’de Abhazya’nın taraf olarak bulunmadığı toplantılarda alınan mültecilerin geriye dönüşleri hakkında ki kararların tartışılmasına izin vermeyecektir. Abhazya tarafı ayrıca, Gürcistan Özel Timleri tarafından son günlerde sınır bölgelerinde terör ve sabotaj eylemlerini arttırması konusunu da gündeme getirecek” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.