RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Haziran 2012, Pazartesi 09:45:16 tarihnde eklendi. 879 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Rusya İlişkileri

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA VE RUSYA ARASINDA Kİ YAPICI İŞBİRLİĞİNİN GENİŞLEMESİNDEN MEMNUNUZ”
Abhazya – Rusya İlişkileri 04/06/2012. Abhazya Cumhuriyeti Basın Bölümü tarafından yapılan açıklamada Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ve Abhazya Cumhuriyeti’ne çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev başkanlığında ki heyeti 1 Haziran Cuma günü kabul etti.


Abhazya Cumhuriyeti Aleksandr Ankvab, Rashid Nurgaliyev ile birlikte Abhazya’nın sosyo – ekonomik gelişimine destek verilmesi çerçevesinde hazırlanan kalkınma planı içerisinde yapılan çalışmaları gezdiler. Bunların arasında Novy Afon Manastırı, Devlet Hastanesi, Ulusal Müze, Abhaz Devlet Dram Tiyatrosu bulunuyor. Heyet üyeleri ayrıca geçtiğimiz birkaç yıl önce onarılan ve hizmete giren Suhum 2 No.lu Lise ve Devlet Flarmoni binalarını da gezdiler.


İnceleme gezisi sonrasında Abhazya Devlet Yönetimi ve Rusya Federasyonu Devleti Heyeti birlikte toplantı yaptılar.


Aleksandr Ankvab toplantı öncesinde heyet üyelerine yaptığı konuşmada, Rusya Federasyonu’ndan yapılan bu tür ziyaretler, planlanan projelerin yaşama geçirilmesinde büyük bir yarar sağladığını belirterek “Abhazya terefi olarak bizler, ilişkilerin gelişmesinden dolayı çok memnunuz ve yapıcı görüşmelere her zaman için hazırız. Bizler, bu çalışma sistemi ile sizlere gerekli bilgileri verebiliyoruz. Düşünceme göre bu yararlı bir sistem ve olumlu sonuçlar veriyor. Çalışmalarda bazı sorunlar ve zorluklar bulunuyor, ancak onlar çözülebilecek yapıda bulunuyorlar. Bizler ciddi ve yapıcı işbirliğine hazırız” dedi.


Rashid Nurgaliyev, yapmış oldukları ziyaretin ilişkilerin daha fazla uyum içerisinde sürdürülmesine yararı olacağını belirterek “Ülkedeki değişimi görüyorum. Bu çok sevindirici bir durum. İnsanların yüzlerinde ki gülümsemeyi görüyorum. Bu istikrarın bir göstergesidir. Bugün ülke için kutsal olan Manastır, tiyatro ve okulların bulunduğu yerleri ziyaret ettik. Bu tür alanların hizmete geçmesinde öncelik verilmesinin önemini görüyoruz, bence bu tür kararların geliştirilmesi gerekir ve bizler bu çalışmalarda ki yapıcı işbirliğine odaklanılması için hazırız” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ve Rashid Nurgaliyev başkanığında ki heyet üyeleri, Abhazya Cumhuriyeti 2. Devlet Başkanı Sergey Bagapş’ın Djegerde Köyü’nde bulunan mezarını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular ve çiçek bıraktılar.


Kaynak: www.apsnypress.info    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.