RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Haziran 2012, Cumartesi 09:41:18 tarihnde eklendi. 1166 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcü Özel Timleri

ABHAZYA’NIN GAL BÖLGESİ’NDE Kİ SALDIRININ GÜRCİSTAN ÖZEL SERVİSİ TARAFINDAN İŞLENDİĞİ BELİRLENDİ.
Gürcü Özel Timleri 02/06/2012. Abhazya Cumhuriyeti Gal Bölgesi Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Gal Bölgesi Savcılığı, İçişleri Bakanlığı Güvenlik Güçleri ve Abhazya Cumhuriyeti devlet güvenlik Servisi tarafından yapılan araştırma ve inceleme sonucunda 28 Mayıs 2012 Tarihinde Gal şehri «Золушка»  (Külkedisi) Cafe’ye yapılan saldırıda Emniyet Mensupları Binbaşı Leonid Kvitsniya ile Yüzbaşı Devi Buava  ve Gal Bölgesi Nabakia köyü sakini Gultazi Kolbaya’nın öldürülmesi eyleminin Gürcistan Cumhuriyeti Özel Güvenlik Birimine bağlı olarak yasa dışı silahlı eylemlerde kullanılmak amacı ile kurulan “sabotaj - saldırı örgütü” elemanları tarafından yapıldığı belirlenmiştir” açıklaması yapıldı.


Olay sırasında bölgede bulunan görgü tanıkları saldırganların Gürcistan tarafından geldikleri ve  grup elemanlarının birbirleri ile Gürcü dilinde konuştuklarını anlattılar.


Daha önce, Mart 2012’de Abhazya Devlet Güvenlik servisi tarafından Gal Bölgesi Rep Köyü’nde yapılan operasyonda Gürcü “Sabotaj – Saldırı Örgütü” elemanı Gürcistan uyruklu Rurua Malhaz Levanovich yakalanmıştı. Rurua’nın ifadesi sırasında onun grubunun dört kişiden oluştuğunu ve Abhazya’ya gelerek Yüzbaşı D. Buava’nın öldürülmesi görevini yerine getirmek için çalıştıklarını belirtmişti. Bu çete daha önce Gürcistan Özel Güvenlik Birimi tarafından Abhazya’nın Gal Bölgesi’nde Abhazya Güvenlik Güçlerine suikast – sabotaj düzenlenmesi amacı ile Slavik Bigvava tarafından “Orman Kardeşliği” adı altında kurulmuştu.


Gal Bölgesi Savcılığı tarafından olay hakkında yasadışı örgüt kurarak iki ve daha fazla kişinin ölümüne neden olma, yasa dışı silahlı grup oluşturma, ateşli silah ve teçhizat bulundurma suçlarından dolayı açılan dava sürüyor.


Kaynak: www.apsnypress.info           


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.