RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 21:59:49 tarihnde eklendi. 664 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin; Abhazya ve Güney Osetya ile

VLADİMİR PUTİN; ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME BELGESİNİ İMZALADI
Putin; Abhazya ve Güney Osetya ile 16/04/2008. Rusya Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir PUTİN, Abhazya ve Güney Osetya ile Rusya Federasyonu arasında ki ilişkileri düzenleyen belgeyi imzalayarak yürürlüğe koydu.

ITAR-TASS Haber ajansının bildirdiğine göre, belgede, Abhazya ve Güney Osetya'da yaşayan Rusya Federasyonu vatandaşlarının haklarının korunması, ülkelerin ekonomik gelişimi, ticaretin sağlamnması, gümrük işlemlerinin sürdürülmesi için her türlü yasal oluşumun sağlanacağı belirtilerek. Uzun yıllar uygulanan ambargo nedeni ile bu ülke yaşayanlarının mağdur olduğu, bundan sonra bu durumun hızla düzeltileceği söylendi.

Rusya Yönetimi bölgeye komşu olan Krasnodar Eyaleti Yönetiminin Abhazya ve Güney Osetya'da temsilcilik açabileceğini ve bu temsilcilik sayesinde Rusya Federasyonu vatandaşlarının sorunlarının çözüleceği belirtildi.

Rusya Federasyonu Devlet başkanı'nın imzalamış olduğu belge sonrasında Kuzey Osetya, Karaçay Çerekesk ve Kabardio-Balkariya Devlet Yönetimleri Abhazya ve Güney osetya ile ilişkileri geliştirme kararları aldılar.

Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Rusya federasyonu aynı zamanda Gürcistan ile kapalı olan Hava yolu ulaşımı ile deniz yolu ulaşımını açarak bu ülkeye de destek verdiğini belirtti.

Gürcistan Yönetimi ise yapmış olduğu açıklamada Rusya'nın Abhazya ve Güney Osetya'yı işgal ettiğini belirterek oluşan yeni gelişmi protesto etti. 

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.