RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2012, Pazartesi 22:54:01 tarihnde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya - İtalya İlişkileri

VYACHESLAV CHİRİKBA “BİZLER ABHAZYA VE İTALYA ARASINDA YİTİRİLEN İLİŞKİLERİN GERİ GELMESİNİ İSTİYORUZ”
Abhazya - İtalya İlişkileri 28/05/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba 28 Mayıs Pazartesi günü İtalya’nın Pesaro şehrinden gelen bir grup iş adamı ile bir araya geldi. İtalya heyeti üyelerine Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İtalya Bölümü Sözcüsü Mauro Murdjiya eşlik etti.


İtalyan İş adamları Heyeti içerisinde “LPR” Şirketi Yöneticileri olan Mauro Marchini, Leonardo Rossi, Lamberto Rossi hazır bulundular.


İtalya İşadamları Heyeti’ni ağırlayan Vyacheslav Chirikba “İtalyanlar ile Abhazlar arasında birçok ortak konu bulunuyor. Öncelikle birbirlerine benzer bir anlayış ve mizaçları bulunuyor. Abhazya’nın uluslar arası toplum tarafından bağımsızlığının siyasal anlamda tanınmaması büyük bir sorun olarak duruyor. Bizim bu konuda ki çalışmalarımız ana hedefimizdir. Bizlere düşen görev Abhazya’nın Avrupa’nın bir parçası olduğunu anlatmak ve Abhazya Cumhuriyeti hakkında kamuoyunu doğru bilgi vermek gibi bir görevimizde bulunuyor” vurgulamasında bulundu.


Vyacheslav Chirikba “Bizler, Abhazya ile İtalya arasında yitirilen ilişkilerin geri gelmesini istiyoruz. İtalyan Senatosu’nda, Roma’da, Urbino ve Pesaro şehirlerinde yapmış olduğumuz temaslar sonrasında konumun daha anlaşılır bir duruma gelmiş olduğunu umuyorum. Bizim amacımız Abhazya’nın bir Avrupa devleti olarak kabul edilmesidir. Ve bu durum gerçekleşene kadar, bizler eğitim, kültür ve iş alanlarında bireysel ilişkilerin geliştirilmesini istiyoruz. Biz, Abhazya ve İtalya arasında ki iş ilişkilerine destek vereceğiz. Bundan dolayıdır ki sizlerin Abhazya hakkında ki düşüncelerinizi duymaktan çok memnun olacağım” dedi.


İtalyan Heyeti üyeleri, İtalyan – Abhaz Ortak Tarım İşletmeleri oluşturma konusunda ki düşüncelerini belirttiler. Uzun yıllardan beri tarım sektöründe çalıştıklarını açıkladılar. LPR Şirketi Hukuk Temsilcisi Lamberto Rossi “Abhazya’da bulunduğumuz kısa süre içerisinde İtalya ile bir çok ortak nokta gördük. Doğa, yetişen bitkiler ve manzara. Basın yayın organlarından Abhazya’nın kültür ve turizm alanlarında nelerin olabileceğini biliyoruz” dedi.


İtalyan işadamlarının Abhazya’yı daha iyi tanıyabilmeleri için Dışişleri Bakanlığı tarafından Abhazya’nın gezilebilecek alanlarını görmeleri için bir tur düzenlendi. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Kültür – Turizm Devlet Komitesi yetkileri ile de görüşmelerde bulunacaklar.


Kaynak: www.apsnypress.info           


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.