RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mayıs 2012, Cuma 13:53:08 tarihnde eklendi. 1150 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan FİFA’ya Çağrı

ABHAZYA FUTBOL FEDERASYONU, FİFA TARAFINDAN TANINMA ÇAĞRISINDA BULUNDU.
Abhazya’dan FİFA’ya Çağrı 25/05/2012. İzvestiya gazetesinin haberine göre, Abhazya Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Yetkilileri, Uluslar arası Futbol Federasyonu (FİFA) Yönetimi’nden Kosova’ya FİFA Üyesi ülkeler ile dostluk maçı yapması için izin vermesi sonrasında aynı izinin Abhazya içinde verilmesi için başvuruda bulunacak.


Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi, Abhazya Futbol Takımlarının FİFA Üyesi ülke takımları ile dostluk maçı yapılmasına izin verilmesi konusunda başvuruda bulunma hazırlığı yapıyor. Düne kadar FİFA Yönetimi 1988 yılında Faroe Adaları Futbol takımlarının FİFA Üyesi ülke takımları ile dostluk maçı yapma hakkını tanımıştı. FİFA Yönetimi dün yaptığı toplantıda,  geçtiğimiz hafta Kosova’nın yapmış olduğu itirazı değerlendirerek, Kosova Futbol takımlarının FİFA Üyesi ülke futbol takımları ile dostluk maçları yapmasına olanak tanıyan bir karar aldı. Geçtiğimiz yıl Kosova’nın yapmış olduğu başvuru reddedilmişti.


Bu gelişme üzerine, Abhazya Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Jamal Gubaz, Abhaz ulusal takımlarının FİFA üyesi ülke takımları ile dostluk maçı yapmaları hakkında yaptığı açıklamada “Abhazya Futbol Federasyonu Başkanı olarak, en kısa süre içerisinde ülkemizin ulusal futbol takımlarının FİFA üyesi ülke futbol takımları ile dostluk maçı yapmaları konusunda Moskova’ya gidiyorum ve daha sonra da İsviçre’de bulunan FİFA Genel Merkezi’ne gideceğim. Abhazya’nın böyle bir izni alabilme şansı olduğuna inanıyorum. Futbol sahalarımız ve altyapımız bu tür maçların yapılmasına uygundur. FİFA’nın felsefesinin futbolun siyaset dışı bir spor olduğuna inanıyoruz. Bu konu hakkında da Rusya Federasyonu Futbol Birliği’nin de desteğine güveniyoruz” dedi.


Jamal Gubaz “Bizler, Abhaz futbol takımlarının bazılarının en azından Rusya Federasyonu 2. lig maçlarında oynayabileceğine inanıyoruz. Bu konuda hareket etme zamanı gelmiştir. Rusya Federasyonu Spor Bakanı Vitaly Mutko ile görüşmeyi planlıyoruz. Bizler İsviçre’de FİFA Başkanı Joseph Blatter ile görüşerek Abhaz Futbolunun gelişimini desteklemesini isteyeceğiz” dedi.


Rusya Federasyonu Devleti Sporu Geliştirme Politikaları Dairesi Başkanı Nikolai Komarov “Rusya Federasyonu Futbol Birliği, Abhazya’ya bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


Nikolai Komarov “Bizler, Kosova’nın FİFA’dan gerekli olan izini nasıl aldığını bilmiyoruz. Belki de Kosova Cumhuriyeti yetkilileri, örgütün merkezine giderek dostluk maçları hakkında yaptıkları görüşmelerde yetkileri ikna ettiler. Abhazya’nın da aynı hakka sahip olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


UEFA Basın Komiseri Sergey Borisov “Kosova’nın dostluk maçları için izin alması sıradan bir olay değildir. Bu Abhazya için tek başına yeterlidir. Avrupa’da Cebelitarık uzun zamandan beri bağımsız bir statü elde etmeye çalışıyor. Ancak, Cebelitarık’ın kategorisinde İspanyol ve İngiliz yönetimlerinin anlaşmazlığı nedeni ile bugüne kadar souç alınamadı. Görünüşe göre Kosova, güçlü bir ulusal federasyon desteği aldı. Teorik olarak FİFA Abhazya ve Güney Osetya’nın dostluk maçları gerçekleştirebileceğinin farkına varacağına inanıyorum” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı, SSCB, BDT, Ukrayna ve Rusya’da ki futbol takımlarında defans oyuncusu olarak görev yapan Ahrik Tsveyba “Abhazya futbol takımları olası dostluk maçları için hazır” vurgulamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.