RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2011, Cuma 21:58:06 tarihnde eklendi. 605 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş; "Abhazya, Gürcistan ile

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA, GÜRCİSTAN İLE GÖRÜŞMELERE İKİ KOMŞU ÜLKE STATÜSÜNDE DEVAM EDECEKTİR" DEDİ
Bagapş; 14/04/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "Gürcistan Yönetiminin, Abhazya ile Gürcistan arasında uluslararası ve ulusal anlamda garantiler sağlanarak "Genişletilmiş Otonomi" hakkına dayalı bir sistem kurma ve önümüzdeki haftalarda bu konunun önemli görüşmeler ile sürdürüleceği, buna bağlı olarak da Abhazya'nın Oçamçıra ve Gal Bölgelerinin "Serbest bölge" ilan edileceği türünden yapmış oldukları açıklamalara bağlı olarak "Gürcistan Yönetimi, kendisini bu türden "detaylı çalışmalar ile yormasın. Abhazya, hiç bir zaman Gürcistan ile Genişletilmiş Otonomi yapısı ile birleşme girişimini kabul etmeyecektir." dedi.
Sergey BAGAPŞ "Gürcistan Devleti Yöneticileri, Abhazya'ya karşı sürekli olarak benzer açıklamalarda ve vaatlerde bulunuyorlar, Mihail SAAKAŞVİLİ'nin Abhazya'ya "Geniş Otonomi" hakkını vermek istemesi bizler için yeni bir gelişme değildir" dedi.

Sergey BAGAPŞ; Abhazya için hiç bir zaman "Geniş Otonomi" türünden konuşmalar olmayacağını belirterek "Abhazya, bağımsız devlet yapısını inşa ediyor. Abhazya halkı, Ekim 1999 da yapmış olduğu referandum ile bağımsı devlet olma hakkını kabul etmiştir" vurgulamasını yaptı.

Sergey BAGAPŞ; Gürcistan ile sürdürülecek olan görüşmeler ile ilgili olarak, taraf devletlerin görüşme masasına oturması, sadece Gürcistan'ın Yukarı-Kodor Bölgesinde ki askeri güçlerini kaldırması ve var olan sorunların çözümünde askeri güç kullanılmayacağı, barış süreci ile olması gerektiğini benimsemesi ile olacaktır. hatırlatmasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya, sadece yaşanacak olan bu gelişmelerden sonra Gürcistan ile görüşmelere hazır olur. İki komşu ülke statüsünde. Politik görüşmeler ancak bundan sonra oluşabilir." vurgulaması yaptı.

Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "Abhazya Yönetimi, halkın almış olduğu kararın dışında bir başka yol izlemek niyetinde değildir" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.