RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mayıs 2012, Cuma 12:17:38 tarihnde eklendi. 1116 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Bakanlığı

17 MAYIS 1993, ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NIN KURULUŞ GÜNÜ
Abhazya Dışişleri Bakanlığı 18/05/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı 17 Mayıs 1993 Tarihinde kuruldu. Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın kuruluş yıldönümünü kutluyor ve desteğimizi eksiksiz bir biçimde sürdüreceğimizi belirtiyoruz.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın kuruluş yıldönümü nedeni ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.


Vyacheslav Chirikba “Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan – Abhazya Savaşı sırasında 17 Mayıs 1993’de kuruldu. Dışişleri Bakanlığının kurulması, yeni Abhaz Devletinin doğuşunun dünyaya duyurulması konusunda önemli bir sembolik gelişim olmuştur” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Abhazya Dışişleri Bakanlığı’nın geçmişten günümüze gelmesinde başarılı bir biçimde çalışarak ülkenin uluslar arası toplumda tanınmasına katkıda bulunan tüm personeline teşekkürlerimi belirtiyorum” vurgulamasında bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, günümüzde çalışmalarını çeşitlendirerek ve uzmanlık alanlarını geliştirerek sürdürmektedir, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Akademisi’nde ve Moskova Devlet Üniversitesi’nde geleceğin Abhaz Diplomatlarının yetiştirilmesi çalışmaları sürdürülüyor.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan kurumlar ve yöneticileri: İrakli Tujba – Rusya Federasyonu, Güney Osetya, BDT Ülkeleri, Pridnestroviya ve Gürcistan Bölüm Başkanı; İnar Gitsba – Ortadoğu ve Türkiye Bölüm Başkanı; Adgur Chegia – Latin Amerika, Asya, Afrika ve Asya-Pasifik Bölgeleri Bölüm Başkanı; Aslan Lakvitava – Avrupa, ABD ve Kanada Ülkeleri Bölüm Başkanı; Arthur Gauliya – Enformasyon Bölüm Başkanı; Aleksandr Açba – Uluslar arası Hukuk Bölüm Başkanı; İrina Turava – Devlet Protokolü Bölüm Başkanı; Martin Tarkil – konsolosluklar Bölüm Başkanı; Samanta Ayiba – Tercümanlık Bölüm Başkanı; Madina Avıdzba – Bakanlık Merkez Bölüm Başkanı.


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.