RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2012, Çarşamba 15:55:14 tarihnde eklendi. 1119 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye’den Gelen Abhazlar

ABHAZYA HALKI VE DEVLETİ SURİYE’DEN ANA VATANLARINA GÖÇ EDEN ABHAZLARA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Suriye’den Gelen Abhazlar 16/05/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Üniversitesi Yönetimi ve çalışanları Suriye’den gelen Abhaz Diasporası insanlarına maddi yardımda bulundular. ADÜ Rektörü Aleko Gvaramia, Yardımcıları Oleg Şamba ve Viktor Malandzia, öğrenciler ile birlikte ziyaret ettikleri göçmenlere maddi yardımda bulundular ve Abhaz dilinde kitaplar hediye ettiler.


Bir gün öncede, Suhum şehri vergi dairesi çalışanları ziyaret ettikleri Suriyeli göçmenlerin çocuklarına oyuncak hediye ettiler. Göçmenler, kısa süre içerisinde öğrendikleri Abhaz dili ile ziyaretçilere teşekkürlerini belirttiler.


Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkan Yardımcısı Ahmad Marşan “Bugün için Suriye’den gelerek ana vatanlarına yerleşen 32 kişi bulunuyor. Bunların arasında 10 çocuk bulunuyor, geçici olarak “Aytar” otelinde iamet ediliyorlar. Devlet Geriye Dönüş Komitesi tarafından Guldripsh Bölgesi “Dranda” Köyü yakınlarında kendileri için hazırlanan dairelerin onarımı bittiğinde kalıcı olarak yaşayacakları evlere geçecekler. Onarımlar yaklaşık olarak 2 – 3 ay sürecek” dedi.


Suriye’den Abhazya’ya geri dönen Abhaz Vatandaşlarının ulaşım ve geçici olarak bulundukları “Aytar” otelinde ki barınma masrafları devlet tarafından ödeniyor. Her gün Abhaz Dili öğretmeni Tamila Arşba çocuk ve yetişkinlere ana dillerini öğretiyor. Onlarda ana dillerini öğrenmede istekli davranıyorlar. Sağlık Bakanlığı tarafından gerekli olan sağlık hizmetlerinden yararlanma koşulları yaratıldı.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.