RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mayıs 2012, Pazartesi 00:17:18 tarihnde eklendi. 1040 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyam.com 5 Yaşında

ABHAZYA’NIN BAĞIMSIZLIĞINI DÜNYA'YA TANITAN ABHAZYAM.COM 5. YILINI DOLDURDU
Abhazyam.com 5 Yaşında Fatih Atan (A’tanba)


14/05/2012. Değerli okuyucular, 12 Mayıs 2007 Tarihinde Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporasına sadece belli siyasi – dini organizasyonların denetimi altında bulunan basın – yayın organlarının Abhazya ve Kuzey Kafkasya’da yaşanan olayları kendi görüşlerine uygun biçimde çarpıtarak yayınlandığı tarihin bitiş anıdır.

 

Abhazyam.com 15 Mayıs 2007 den günümüze kadar Abhazya’da yaşanan olayları tarafsız, doğru biçimde yansıtmaktadır.


Ancak taraflı ve yanlış çeviri yaparak insanların akıllarını karıştıran basın – yayın organları da görevlerini sürdürmektedir.


Abhazyam.com çeşitli sorunlar yaşamakla birlikte inadına tarafsız ve bağımsız yayınını 5 yıldır sürdürmekte ve 5 kıtada yaşayan Abhaz Diasporası’na ulaşmaktadır.


İlk yayınlandığında günlük 3 – 5 ziyaretçinin ilgi duyduğu amatör sitemiz, bugün günlük 1.000 kişiyi aşan ziyaretçisi ile görevini sürdürmektedir.


Sizlerin bize vermiş olduğunuz destek sürdüğü sürece bizlerde sizlere doğru ve tarafsız bilgilendirme görevimizi sürdüreceğiz.


Bu konuda şüpheniz olmasın.


Abhazyam.com İnternet Sitesi’nin beş yıllık sürecini sitesini inceleyerek nereden nereye ulaştığını görebilirsiniz.


Bizlerin tarafsız yayın ahlakımızın uluslar arası düzeyde en üst noktaya ulaştığı dönem Gürcistan’ın 2008 Ağustos’ta Güney Osetya’ya saldırısı sırasında yaşanmıştır. Birçok basın – yayın organı bizleri arayarak yayınlarımızdan yararlanmak istediklerini belirterek yayınlarımızı kendi kurumlarında değerlendirdiler.


Abhazyam.com internet sitesinde yayınlanan haberleri “08 Ağustos 2008 – Güney Osetya Katliamı” adı altında okuyucular ile buluşturduk. 


Bizler bu tür yayınlardan maddi kazanç gözetmeden sadece kaynak belirtmeleri karşılığında bu haberleri yayınlayabileceklerini belirttik.


Günümüz koşullarında da Abhazya üzerine bir sürü internet yayını yapılmaktadır.


Bizler yayın yaşamına girdiğimizde Abhazya Cumhuriyeti Devleti ve Dışişleri Bakanlığı İnternet sitelerinde Türkçe yayın bulunmamakta idi. Abhazyam.com dönem içerisinde yapmış olduğu yayınlar sonucunda Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İnternet sitesinde “Dost İnternet Sitesi” olarak değerlendirildi.


Abhazyam.com İnternet sitemiz 2011 yılı içerisinde yenilendi, yazarlarımızın sayısı çoğaldı, fotoğraf ve video galerimizde de ilk kez sizlerin görüşünüze sunulan eserlerimiz sizler ile buluştu.


Bilindiği üzere Abhazyam.com yayına başladığında Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve egemenlik hakları tanınmamıştı, aradan geçen zaman içerisinde başta BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi Rusya Federasyonu olmak üzere 6 BM üyesi ülke tarafından tanındı.


Bizler   26 Mayıs 2007 Tarihinde yazmış olduğumuz "Neden Abhazyam.com"da belirtmiş olduğumuz bazı konuları sizlerle yeniden paylaşmak istiyoruz, çünkü bu yazımızda ki kurallarımız bizler için olmazsa olmazdır. 

 
"Bizim amacımız insan belleğini zorlayacak ve onları tartışmaya açacak ortamları yakalamak ve yaratmaktır.


Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan politik olaylar sırasında Abhazya’nın da hatırlatılmasını sağlayacak ortamların yaratılmasına yardımcı olmaktır.


Abhazya’nın Bağımsızlık için vermiş olduğu mücadeleye zarar vermemeye çalışarak ancak bu mücadele içerisinde de yapılacak olan yanlışların ve eksikliklerinde hatırlatılmasına çalışılarak bağımsız bir politika izlemektir.


Sitemizde çıkacak olan geçmişe ait, günümüze ve geleceğe ait yazılacak olan makalelerimize bilimsel içerikte gelecek olan eleştirilere de yine bilimsel veriler ışığında yanıt vermektir.


Bu Site bilime ve diyalektiğe inananların, yaptığı yanlışların özeleştirisini yapabilenlerin sitesi olmaya aday bir sitedir.


Her türlü bilimsel eleştiriye açık bir sitedir.


Abhazya’nın Tüm Dünya’ca Bağımsız Demokratik Bir Cumhuriyet olarak tanınacağı güne ve o günden sonrasına da katkımızın olacağına inanarak ilk yazımızı sonlandırıyoruz. Dünya’daki ve Türkiye de ki politik olayların Abhazya açısından irdelenmesini ilerideki yazılarımıza bırakarak sizlere saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. "


Abhazya Cumhuriyeti’ne destek çalışmalarımız içerisinde İMC Tv yayınlarında “Nazım Alpman’la Sabah” programında Abhazya ve Abhaz Diasporası’ndan haberleri canlı yayınlarda sizlerle buluşturduk.


2010 yılı “30 Eylül Kurtuluş Günü”nü Suhum’dan İMC Tv kanalı ile canlı yayında dünyaya duyurduk. 


Ankara ve İstanbul Abhaz Dernekleri ile Alan Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın kitap tanıtım ve imza törenlerine katıldık.


2009, 2010, 2011 İstanbul TÜYAP Kitap Fuarlarında “Türkiye’deki Abhazlar”, “Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi – Bir dönemin Anatomisi”, “08 Ağustos 2008 – Güney Osetya Katliamı” isimli kitapların tanıtım ve imza günlerinde bulunduk.


Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin daveti üzerine Abhazyam.com’un 5. Kuruluş yıl dönümü ve “Türkiye’deki Abhazlar”, “Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi – Bir dönemin Anatomisi”, “08 Ağustos 2008 – Güney Osetya Katliamı” isimli kitapların tanıtımı üzerine 19 mayıs Cumartesi günü saat 14:30’da Düzce’de ki Abhaz Diasporası ile Dernek Lokalinde buluşuyoruz.


20 Mayıs’ta Kefken ve Karaağaç Köyü’nde ki “21 Mayıs Anma Etkinlikleri”ne katılıyoruz.


21 Mayıs 2012’de İMC Tv. de Saat 11:00 – 12:00 arasında “Nazım Alpman’la Sabah” Programında “1864 Sürgünü, Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası” konularının işleneceği canlı yayın konuğu olacağız.   


Bugün için de Abhazyam.com olarak bizler, siz değerli okuyucularımızın moral desteği ile Abhazya’nın bağımsız ve egemen bir devlet olduğunun dünya üzerinde tanınması ve Abhaz Diasporası’nın yaşadığı ülkelerde ki toplumsal ve kültürel örgütlenmesine destek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bir Abhaz - Hoşgörü

Daha nice 5 yıllara Abhazyam.com. Sayın editör ve yazarların profesyonel davranmalarını istiyorum. Yazarların yazıları mümkün olduğunca tarafsız olmalı, yorumcuların yorumları sayın editörü rahatsız etmemelidir. Sayın Fatih Atan'ın katılığı yüzünden yorumcular yorum yapamıyorlar, biraz hoşgörü lütfen.

 

Editör Yorumu: Değerli "Bir Abhaz" Abhazyam.com'a gönderilen yorumların hakaret, küfür ve aşağılma vb. olanları yayınlanmamaktadır. Bunlarda bir elin parmaklarını geçmez. Bu yorumlar bizlerde saklıdır. Gönderilen diğer yorumların tamamı yayınlanmaktadır. Bu konuda endişeniz olmasın. Sizler, yorumlarınızı, görüşlerinizi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. İsterseniz düşüncelerinizi daha uzun yayınlamak isterseniz "Konuk Yazar" bölümünde de yayınlanabilir. info@abhazyam.com bu konuda sizlere yardımcı olacaktır.

 

Okuyucu oranının çoğalmasından dolayı memnunuz, ancak yorumların az olmasından bizlerde üzgünüz. Yorumları çoğaltmak sizlere düşüyor.  

Gürcili - Sağduyu
abhazyam.com un yayın hayatını, mikro milliyetçilikten uzak, çağdaş normlara uygun, tüm insanlığa yararlı şekilde sürdürmesi dilerim. Saygılarımla
O.Marsan - Kutlama
Abhazyam.com un 5.inci yayin ylilini kutlar,bu haber organinin degerli calismalarini basariyla surdurmesini dilerim.
ZERRİN ŞAMBA KOBAŞ - abhazyam.com
ABHAZYA DAN HABERLERİ İNSANLARIMIZA ULAŞTIRDĞNIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER..NİCE 5 YILLARA DİYORUM.
ismet - Kutlama
Ozveriyle surdurdugunuz yayin hayatinizinda basarilar diliyorum.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.