RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2012, Cumartesi 15:35:44 tarihnde eklendi. 1002 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab – Putin Görüşmeleri

ALEKSANDR ANKVAB “BUGÜN İÇİN ABHAZYA’NIN İLERİYE YÖNELİK GELİŞİMİNDE RUSYA FEDERASYONU’NUN DESTEĞİ ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”
Ankvab – Putin Görüşmeleri 12/05/2012. Apsnypress Haber Ajansı Muhabiri’nin Sochi’den telefon ile görüştüğü Abhazya Cumhuriyeti devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Kristian Bjaniya’dan aldığı bilgiye göre Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Puitin arasında 11 Mayıs Perşembe günü Sochi’de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın resmi ikametgahında gerçekleştirilen Rus – Abhaz İlişkilerinin ele alındığı resmi görüşmeler sonuçlandı.


Vladimir Putin “Aleksandr Zolotinskovich sizi yenden görmekten dolayı çok memnun oldum – bu hem sizin hem de benim için yeni görevlerimiz oluyor. Biz sizinle birlikte Abhazya ‘daki devlet başkanlığı seçimleri öncesinde ve ayrıca Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı seçimleri öncesinde buluştuk. Abhazya’nın bağımsız bir devlet olarak kuruluşu öncelerinde çok şeyler yapıldı, ancak daha çok yapılacak iş bulunuyor. Yeteri kadar sorun bulunduğunu biliyorum. Bugün, bunlardan birisi olan sınır geçişlerinde ilerleme yaşandığını gördük” dedi.


Vladimir Putin “Son yıllar içerisinde Abhazya ve Sochi’de insanların rahat bir biçimde tatil yapabilmeleri için çok çalışmalar yapıldı. İşadamlarımız bu çalışmalar içerisinde bulunuyorlar. Elbette ki bu çalışmalar yeterli değildir. Ben biliyorum ki Abhazya ve Rusya bu konuları ve sorunları omuz omuza dayanışma içerisinde çözmeye hazırdırlar. Ben artık güvenlik konusundan söz etmiyorum – daha sonra bu konu ele alınacaktır. Ancak sosyal alanlarda ki sorunlar – sağlık ve eğitim – ekonomik gelişme sorunları – hepsi bugün için varlıklarını sürdürüyor. Ve bizler bu tür konuları bugün daha ayrıntılı bir biçimde görüşme fırsatını elde edeceğiz” dedi.


Abhazya Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “Sevgili Vladimir Vladimirovich, bu buluşmayı gerçekleştirdiğiniz için size teşekkür ederim. Bu vesile ile Rusya Federasyonu Devlet başkanlığı görevine seçilmeniz ile ilgili olarak kendi adıma değil ama aynı zamanda Abhazya halkı ve Abhazya’da size oy veren seçmenler adına onların mesajlarını iletmek istiyorum. Onlar size Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı görevinizde çok başarılı olmanızı ve iyi niyet dileklerini iletiyorlar” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bugün için Abhazya’da altı ya da yedi yıl önce göreve başladığımız koşullar ile aynı durumda bulunmuyoruz. Rusya Federasyonu’nun bizlere vermiş olduğu destek ile bugünlere gelmeyi başardık. Savaşın yaratmış olduğu yıkım koşullarının sorunları hala varlığını sürdürmektedir, Rusya Federasyonu’nun ülkemize vermiş olduğu desteğin önemi bu sorunların çözümünde ve ülkenin gelişiminde çok büyüktür” dedi.


Aleksandr Ankvab “bizim insanlarımız üzerinde olumlu hisler bulunuyor, bizler olumlu çalışmalarımızın sürdürülmesinde ki Rusya’nın desteğini ve öncelikli olarak sizin kişisel desteğinizi hissediyoruz” dedi.


Taraflar arasında yapılan kapsamlı toplantı sonrasında iki devlet başkanı basın mensuplarının karşısında açıklamada bulundular.


Vladimir Putin “Abhazya ile olan stratejik ilişkiler önemli bulunmaktadır. Taraflar, her alanda aktif biri biçimde ortak çalışmalarını sürdürüyorlar, ancak daha yapacak çok işimiz var. Bunların arasında sosyal konular, sağlık, eğitim kültürel alanlarda ki sorunların çözümü de bulunuyor” vurgulamasında bulundu.


Vladimir Putin “Abhazya ile olan askeri işbirliğimizde önemini korumaktadır. Bizler bu konuda da Abhazya’ya destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazya’nın bağımsızlığına ve uluslar arası toplum içerisinde ki konumunun güçlenmesi vermiş olduğu destek ile sosyo – ekonomik gelişimine sağlamış olduğu yardımlara teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Rusya Federasyonu’nun yardımları Abhazya Cumhuriyeti’nde ki kalkınma çalışmaları için büyük bir önemi bulunmakta ve bizler bu yardımları dikkatli bir biçimde değerlendiriyoruz” vurgulamasında bulundu. 


Aleksandr Ankvab “bizler bugün Vladimir Vladimirovich ile bizim için çok önemli konuları geniş bir yelpaze içerisinde görüştük ve bizler için tam bir görüş birliği sağlanmış oldu. Bizim işbirliğimiz çok yoğun ve verimli bir süreç izlemektedir. Bu konuda hiçbir şüphe bulunmamaktadır” dedi.   


Kaynak: http://apsnypress.info/news/6251.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.