RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2012, Cumartesi 00:02:17 tarihnde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’den Abhazya’ya Destek

VLADİMİR PUTİN “RUSYA, ABHAZYA’YA SOSYAL GELİŞİM ALANI'NDA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEKTİR”
Putin’den Abhazya’ya Destek 12/05/2012. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Sözcüsü Kristian Bjania’dan aldığı bilgiye göre, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Mayıs'ta Sochi’de resmi temaslarda bulundular.


Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Sochi Bocharov İkametgâhı’nda devlet başkanları düzeyinde Rusya – Abhazya resmi görüşmeler yapıldı.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Vladimir Putin’i devlet başkanlığı görevine seçilmesi nedeni ile kutlayarak, Rusya’nın Abhazya’ya karşı yapmış olduğu yardım ve destek nedeni ile teşekkürlerini belirtti. Aleksandr Ankvab, taraflar arasında ki sıkı işbirliğinin hızlı bir biçimde süreceğini vurguladı.


Aleksandr Ankvab, Abhazya’nın Gal Bölgesi sınırında Gürcistan’ın yaratmaya çalıştığı karmaşa ortamının Rusya FSB Sınır Muhafızlarının görevi sayesinde ortadan kaldırıldığını, Abhazya’da ki sosyal gelişmenin bundan 6 -7 yıl öncesine göre hızlı bir biçimde yürüdüğünü açıkladı.


Vladimir Putin “Rusya olarak artık güvenlik konusunda endişe edici bir ortamın olduğunu söyleyemeyiz, bizler sağlık, eğitim ve ekonomik konularda sorunların çözümüne desteğimizi sürdürüyoruz, sosyal alanlarda da destek vermeğe hazırız. Önceki yıllarda Abhazya’nın bağımsız bir devlet olarak kuruluş çalışmaları yapılıyordu, artık devlet yapılanmasının kökleşmesi için daha fazla çaba sarf etmek gerekmektedir” dedi.


Taraflar arasında Rusya – Abhazya ilişkilerinin tamamı hakkında ki konular görüşüldü.


Taraflar arasında yapılan geniş kapsamlı görüşmelere Abhazya Cumhuriyeti’nden Başbakan Leonid Lakerbaya, Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava ve Yardımcıları Kristina Ozgan ve Dimitri Şamba, Başbakan Yardımcısı Finans Bakanı Vladimir Delba, Abhazya Devlet güvenlik Servisi Başkanı Aslan Bjaniya ve Ekonomi Bakanı David İradyan katıldılar.


Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin uluslar arası alanda ki ilk resmi görüşmelerini Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ile gerçekleştirdi. Vladimir Putin 12 Mayıs’ta Sochi’de Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Leonid Tibilov ile resmi görüşmede bulunacak.


Kaynak: www.apsnypress.info   
     
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.