RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Mayıs 2012, Cuma 19:06:19 tarihnde eklendi. 1312 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz ve Oset Kadınları

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA KADINLARI DAYANIŞMA İÇERİSİNDE
Abhaz ve Oset Kadınları 11/05/2012. 11 Mayıs Cuma günü, Suhum Gençlik Evi’nde “Güney Osetyalı ve Abhazyalı Kadınların Etkinliklerinin Güçlendirilmesi” adı altında eğitim çalışması yapıldı. Proje çalışmalarına Kasım 2011 ve Mart 2012 tarihleri arasında dört aylık bir program sürecinde devam edildi. Projeyi gerçekleştiren kurumlar adına Abhazya Sivil Toplum Kuruluşu “Abhazya Kadınları Derneği” (AJA) Başkanı Natela Akaba ve yardımcısı Marietta Topçyan ve projenin Güney Osetya koordinatörlüğünü “Demokrasi ve İnsan Hakları için Güney Osetya Kadınları Derneği” Başkanı Lira Kozaeva yapıyor.


Proje kapsamı içerisinde bulunan ve 6’sı Abhazya’dan olan 15 Kadın Pitsunda’da beş günlük eğitim kampına katıldılar. Eğitim süresi boyunca kadınlar, cinsiyet eşitliği, liderlik, sivil katılım, küçük işletme yöneticiliği, yasal hakların savunulması gibi konularda eğitim gördüler. Güney Osetyalı Kadınların Ahazya’ya yapmış oldukları ziyaret hakkında bir belgesel film ve “Kadınların Politikası” adı altında bir dergi hazırlanıyor.


Projenin amacı, kadınların sivil katılım alanlarda ki eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve liderlik kapasitesinin güçlendirilmesini taşıyor . Güney Osetyalı kadınlar ise kendileri için hedeflerini seçtiler - Bir Kadın Partisi oluşturmak. Onlar için bu ideali somutlaştırmak hedef oldu.


Proje fikri Abhazyalı Kadınlar Birliği (AJA) Temsilcilerinin 2011 yılında Güney Osetya’yı ziyaretleri sırasında doğdu. İrina Adleyba ve Marietta Topçyan Tsinval’e geldiklerinde Java ve Znauri bölgelerinde bir dizi eğitim araştırması yaptılar. Görüşmeler sırasında Güney Osetyalı kadınlar Abhazya’ya gelerek Abhazyalı kadınların yaşamlarını görmek ve deneyimleri paylaşmak arzularını ilettiler.


Proje için mali destek İsviçreli sivil toplum kuruluşları “Berneddott akademisi Vakfı «Fond Bernadott Academy» ve  «Kvinna till Kvinna» tarafından sağlanmıştır.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.