RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mayıs 2012, Perşembe 17:29:39 tarihnde eklendi. 1491 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da İslami Terör

ABHAZYA’DA VE SOCHİ OLİMPİYATLARI ÖNCESİNDE TERÖR EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEYEN “ABHAZYA CEMAATİ” ADLI TERÖR ÖRGÜTÜ ORTAYA ÇIKARILDI.
Abhazya’da İslami Terör 10/05/2012. Abhazya’nın Gudauta şehrinde “Abhazya Cemaati” adı altında ki örgüt başkanı büyük miktarda silah ve cephane ile yakalandı.


Abhazya Cumhuriyeti Devleti Güvenlik Servisi, Rusya Federasyonu FSB Servisi ve Abhazya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Güvenlişk Güçleri tarafından 4 – 5 Mayıs 2012 Tarihlerinde Gudauta’da yapılan ortak operasyon sonucunda “Abhazya Cemaati” adı altında ki terör örgütünün lideri olan Rustan Gitsba Raufovich tutuklandı.


“Abhazya Cemaati”nin uluslar arası terör örgütü olan “Kafkasya Emirliği”nin bir bölümü olarak kurulduğu bildiriliyor.


Tutuklu ve Duripsh köyü içerisinde yapılan operasyon sonrasında yüklü miktarda silah, askeri mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi. Yapılan arama sırasında silah, askeri mühimmat ve patlayıcı maddelerin uzun süreli korunabilmesi için depolama sistemi ayarlandığı belirlendi.


Ele geçirilen silah, askeri mühimmat ve patlayıcı maddeler arasında: “Аглень” tipi tanksavar roketi ve 27 Adet tanksavar el bombası.  «Игла» ve «Стрела» marka taşınabilir uçaksavar roketi – 3 adet. Uçaksavar silahları – 3 adet. Birçok kez atılabilen anti-tank bomba atıcısı – 3 adet. «Шмель» tipi piyade alev makinesi. СПГ-9 «Копьё» tipi tanksavar atıcı makinesi. Otomatik bomba atar sistemi. 80 mm.lik havan topu. Çeşitli modellerde Tanksavar ve arazi tipi mayınlar – 26 adet. Anti –tank güdümlü roket kullanıcısı ve iki adet füze. Uçaksavar yükleme kartuşları - 7 adet. Elde atılabilecek roket atar kullanım düzenekleri. Elde atılabilecek roket atar – 4 adet. Anti – tank el bombası atıcısı – 17 adet. БМП-2 etkisiz kılacak bomba düzeneği – 15 adet. Ağır makineli tüfek düzeneği – 152 adet. Çeşitli tiplerde el bombası – 834 adet. 80 mm.lik havan topu – 36 adet. Küçük ve büyük kalibrelerde tüfek mermileri – 4800 adet. 5,45 mm Mermi – 400 adet. Değişik tiplerde bomba (yabancı ülke üretimleri de dahil) – 41 adet. El bombası Fünyesi – 50 adet. RPG – 7 Tipi mermi barut dolum mekanizması – 3 adet. 15 kg ağırlığında TNT tipi patlayıcı madde, bunların arasında patlayıcı imalinde kullanılmak üzere 40 Kg Alüminyum tozu ve elektrikli tel düzenekleri ele geçirildi.


Bölgede yapılan aramalarda, başka tiplerde silah ve mühimmatlarda ele geçirildi. Silah, askeri malzeme ve patlayıcıların Rusya Federasyonu topraklarına geçirilerek Sochi kış olimpiyatları bölgesinde ve Abhazya topraklarında kullanılmak üzere getirildiği ortaya çıkarıldı.


Bazı silah ve patlayıcıların daha önceden belli bazı suçlular tarafından Sochi’ye geçirildiği belirlendi. Rusya FSB Güvenlik Güçleri onların bulunması için önlemleri aldılar.


Ele geçirilen silahların bir kısmı - «Аглень» marka 23 adet el bombası, bu organiazyona üye olan ve 9 Temmuz 2007 Tarihinde Aleksandr Ankvab’a düzenlenen suikasta katılması şüphesi ile Bzıpta köyünde yakalanan Eldar Çitanava’nın üzerinde yakalanmıştı.


Ulusal Güvenlik Hizmetleri Birimleri ve Rusya FSB güçleri tarafından kısa bir süre önce Türkiye üzerinden Gürcistan topraklarına getirilen ve Abhazya topraklarına geçirilen 300 adet patlayıcı ele geçirildi. Bu tür olaylar Gürcü Gizli Servis elemanlarının Türkiye’de bulunan Kuzey Kafkasya’lı terör gurupları ile birlikte çalıştıklarını göstermektedir.


Bu olay ile ilgili olarak Gudauta Mahkemesinde yargılanan Rusya Federasyonu vatandaşı Ruslan Berhamov’un Abhazya’da terörist eylem grupları oluşturmak amacı ile Kuzey Kafkasya’dan Abhazya’ya geldiğini belirleyerek tutuklanarak mahkûm edilmişti.


Kaynak: http://apsnypress.info/news/6231.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Kavkaz - Yok artık
Yuh diyorum artık yuhh!!! Yahu hiç haber takip etmesek yedirecekler bize,yahu Kafkasya Emirliği'nin Abhazya Camaad adında ve hatta emirliğe yakınlığı dahi olmıyan insanlara büyük iftira atılıyor.Emirliğe bağlı Abhazyada tek bir müslüman dahi yok.Tamamen saçmalık!!!
İslam - Başlığa bak
İslam ve terör. İslamda terör yoktur, bunu ne zaman anlayacak emperyalist sömürgeciler
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.