RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mayıs 2012, Pazartesi 21:03:52 tarihnde eklendi. 962 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Uyum Süreci Başladı

4 MAYIS’TA SURİYE’DEN ANAVATANLARI ABHAZYA’YA DÖNEN ABHAZ DİASPORASININ UYUM ÇALIŞMALARI BAŞLADI.
Uyum Süreci Başladı 07/05/2012. Suriye’den gelen Abhaz Diasporası insanları, Pazartesi sabahı Abhaz Dili Öğretmeni Tamila Arshba ile bir araya gelerek Abhaz Dili’nde ki ilk derslerini aldılar. 8 Mayıs Salı Günü’de 2 saatlik Abhaz Dili dersi sürecek.


Nensi Geçba, bugün Suhum Doğum polikliniğinde muayene edildi, muayene sonucunda dört ay sonra bir bebek dünyaya geleceği ve bunun hazırlığına başlandığı belirtildi.


Yetişkinler ve çocuklar şimdilik dinleniyorlar ve duruma alışmaya çalışıyorlar. 9 Mayıs’ta onlar için planlanan ziyaret programında Gudauta’nın Achandara ilçesinde “1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaş Zaferi”nin 67.yıldönümü anısına düzenlenen at yarışlarına katılmaları bulunuyor.


Suriye’den Abhazya’ya gelen Diaspora insanlarına Abhazya Geriye Dönüş Komitesi uluslar arası İlişkiler Bölümü’nde çalışan İnga Tarba çok iyi Arapça bildiği için uyum sağlamaları konusunda yardımcı oluyor.


İnga Tarba, Devlet Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba ve komite çalışanlarının, çıkabilecek tüm sorunları gidermek için her zaman hazır olduğunu belirterek “Onlar çok sakin ve sorun çıkartmayan bir yapıya sahip bulunuyorlar. Hepsi bizlere vermiş olduğumuz destekten dolayı müteşekkirler, bizler birbirimizi çok iyi anlıyoruz, ben de bilmiş olduğum dilin yararlı olduğundan dolayı memnunum” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.