RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Mayıs 2012, Perşembe 10:52:00 tarihnde eklendi. 1002 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan'ın NATO Oyunu

GÜRCİSTAN, NATO'YA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA SORUNUNU ÇÖZMESİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU.
Gürcistan'ın NATO Oyunu 03/04/2012. "Bakış" (ВЗГЛЯД) Gazetesi Tiflis Muhabiri'nin bildirdiğne göre, Gürcistan Devleti Yönetimi, Mayıs ayında Chicago'da yapılacak olan Kuzey Atlantik İttifakı zirvesinde, üye ülkelerden Gürcistan'ın NATO'ya uyumunun sağlanması "İşgal altında ki Toprakların kurtarılarak" Abhazya ve Güney Osetya ile birlikte katılımı konusunda olumlu mesajlar çıkmasını bekliyor.


Gürcistan Devlet Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Batu Kuteliya, Çarşamba günü Tiflis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın Avrupa - Atlantik İttifakı yapılarına entegrasyonu Abhazya ve Güney Osetya'nın işgalden kurtarılması ile paralel bir süreç içerisinden geçeceğini söyledi.


Batu Kuteliya "işgal altındaki toprakların kurtarılması konusunda uygulanacak olan politikalar, Avrupa - Atlantik İttifakına entegrasyon için çok önemli bir faktördür. İşgal altında ki bölgelerin kurtarılması için uygulanacak olan politika, bizim Avrupa-Atlantik yapıları ile yakınlaşmamızı etkiler. Bu süreç paralel biçimde yürür" dedi.


Gürcistan, birçok kez NATO'nun Abhazya ve Güney Osetya'nın yasal olarak kendisine bağlanması süreci sonuçlanmadan  ya da bu görevi kendisinin sonuçlandırması ile katılımının kabul edilmesi çağrısında bulundu.


NATO'nun, bu tür bölgesel çatışmaların çözümü için kendisinin yetkisinin bulumadığı düşüncesinde olduğu biliniyor. Aynı zamanda Atlantik Birliği, Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan'ın toprakları olduğunu açıklamaktadır.


Bu cumhuriyetlerin bağımsızlıkları, Rusya Federasyonu, Nikaragua, Venexuela, Nauru Cumhuriyeti, Tuvalu Cumhuriyeti ve Vanuatu Cumhuriyeti tarafından tanınmıştı.             


Kaynak: http://abhaz-uzel.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=1876:gruziya-reshila-vstupit-v-nato-s-abkhaziej-i-yuzhnoj-osetiej&catid=84&Itemid=487


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.