RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mayıs 2012, Çarşamba 12:22:51 tarihnde eklendi. 1300 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Apsua Radyo 80 Yaşında

ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZYA DEVLET RADYOSU'NUN 80. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Apsua Radyo 80 Yaşında 02/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Radyosunun 30 Nisan'da 80. Kuruluş yıldönümü  kutlandı.


30 Nisan 1932 Tarihinde spiker Sandro Sanguliya ilk kez radyodan Abhaz dilinde "Suhum Konuşuyor" diyerek yayına başlayan Abhazya Devlet Rayosu'nun 30 Nisan'da 80'inci yaşgünü kutlandı.


Abhazyam.com olarak Abhaz Diasporası tarafından da  http://www.apsua.tv/radio/ canlı yayın olarak izlenebilen Apsua radyosu'nun 80. yıllık çalışmasını kutluyor ve önümüzdeki yıllarda da başarılı çalışmalarının sürmesini diliyoruz.


Abhaz ulusunun varlığını inkar etmeye çalışarak "Çerkes" kavramı içerisinde eritmeye çalışanların da Abhaz Ulusu hakkında Tarih dersi alma gereksinimlerinin olduğuna inanıyoruz.


Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A'tanba)  

 

******************


1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı döneminde de Abhazya halkının dünyaya açılan sesi olarak çalışan Apsua Radyo'nun 80. Kuruluş yıl dönemi nedeni ile Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab bir kutlama mesajı yayınladı.


Aleksandr Ankvab kutlama mesajı'nda "Abhaz Radyosu, 20. yüzyılın 30 lu yıllarından itibaren ulusal gelişimin bir parçası olmuştur. İnsanların belleklerinde sonsuza kadar kalacak olan bir anlam taşıyan bünyesi ile ilk kez bir radyo Abhaz dilinde konuşmaya başladı. 1932 yılından itibaren Abhaz Radyosu'nun bünyesinde çalışanlar bilgi ve tecrübelerini katarak, uzun yıllar yorulmadan çalıştılar ve insanların gönüllerinde gurur verici bir yer edindiler.


Abhaz Radyosu 1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında Gumista ve Doğu Cephesi arasında ki tek bağlantı kaynağı idi, daha sonra yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak tek bilgi kaynağı görevini sürdürdü. Abhaz Radyosu'nun halkımızın zaferi kazanmasında ki rolü çok önemlidir.


Abhaz Radyosu bugünde Abhazya devletinin gelişiminde büyük bir önem taşımaktadır.


Abhaz Radyosu çalışanlarına yaşamlarında ve çalışmalarında başarılar diliyorum"
dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info        


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.