RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Nisan 2012, Pazartesi 19:48:29 tarihnde eklendi. 2570 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KAFFED’in Abhazya Ziyareti

“İÇİMİZDEKİLER”İN KAFFED’DE ADI YOK!
KAFFED’in Abhazya Ziyareti Fatih Atan (A’tanba)

 

30/04/2012. Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED)’in İnternet Sitesi’nde 28 Nisan 2012 tarihinde KAFFED eski başkanı Cihan Candemir ve yeni genel başkanı Vacit Kadıoğlu ile Abhazya ve Kuzey Kafkasya’ya inceleme gezisi yaptığını açıklayan bir bilgi yazısı ve fotoğraflar yayınlanmıştır. (Bknz: http://kafkasfederasyonu.org/haber/federasyon/2012/280412_kaffed3.htm )
   


Ben Adıge ve Kabardey Balkar cumhuriyetleri ile ilgili gezi notları hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Adıge kardeşlerimiz bu konu hakkında yazılarını yazmaya başladılar bile, ben Abhazya gezisi hakkında ki görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.


KAFFED yazsında diyor ki, “Kadıoğlu ve Candemir’in Anavatan ziyaretinde ilk durakları Abhazya oldu.” KAFFED İdeologlarının Anavatanı herhalde, kendilerinden farklı olduklarını düşündükleri BİRKAFFED, Çerkesya yurtseverleri, ÇİH, Kafkasya forumu vb. organizasyonlar ile bu yazılarında birleşiyor. “Karadeniz’den Hazar Denizine Herkes Çerkes”


KAFFED heyeti Çerkeslerin anavatanına "Abhazya"dan ayakbastılar!


Ana vatana hoş geldiniz, ama hangi ana vatana?
 

Abhazların ana vatanına mı, yoksa Adıgelerin ana vatanına mı?


Her neyse bizler yazıyı irdeleyelim, Vacit Kadıoğlu ve Cihan Candemir’in Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ile görüştükleri belirtiliyor.  


“Görüşmede Gürcistan politikası değerlendirilirken, Abhazya’nın Türkiye’ye uyguladığı vizenin kaldırılması talebi Çirikba’ya iletildi. Adığelere vatandaşlık verilmemesi ise görüşmenin önemli konuları arasında yer alırken,…” bu yazı Türkiye’de ki KAFFED ve diğer vb. grupların temel düşüncelerini net olarak vurgulamış oluyor.


KAFFED yöneticileri, herhalde Abhazya Devleti Yöneticilerine AB’nin onlara vermiş olduğu görev ölçüsünde Gürcistan ile ekonomik ve sosyal anlamda entegrasyon sağlanması önerilerini sunmuşlardır.


Gerçi Vyacheslav Chirikba, Rus meslektaşı Sergey Lavrov ile iki ülke arasında ki ortak dış politika görüşmeleri için Moskova’ya gitme hazırlığı içerisinde idi. KAFFED Heyetine ne kadar zaman ayırmıştır. Bu da ayrı bir konu.


KAFFED Heyeti Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye uyguladığı vizenin kaldırılması talebinden söz ediyor. Aslında bu talep tam da onların Abhazya hakkında ki düşüncelerini ortaya koyuyor.


Bunun anlamı “Bizler Türkiye’deki Diaspora olarak Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını tanımıyoruz. İstanbul’da bulunan büyükelçiliğinizin çalışmalarını da tanımıyoruz. Elini kolunu sallayan Abhazya’ya gelsin” demektir.


Bu anlayış bizler için yeni bir şey değildir. Sn. Cihan Candemir’in Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye’de ki Temsilcisi Vladimir Avıdzba hakkında “İrfan Argun’un Yardakçısı” deyimini kullandığını unutmadık. (İrfan Argun – KADK Başkanı – Abhazyam.com)


KAFFED üyeleri hızlarını alamamışlar, Adıgelere vatandaşlık verilmemesi konusunun önemli bir görüşme konusu olduğunu belirtmişler.


Sn Cihan Candemir’in bu konu hakkında bana yazmış olduğu yazıda “Abhazya’ya gidecek olan Adıgelerin çocukları bir nesil sonra Abhaz olacaklar, buna neden karşı çıkıyorsun?” demişti.


Adıge Cumhuriyeti’nde yaşayan Adıgelerin ciddi demografya sorunlarının bulunduğu bilinmesine rağmen biz Abhazlar, KAFFED ve bazı Adıge Diasporası kardeşlerimizin Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlığını istemede ki ısrarlı tutumlarının nedenini anlamakta zorlanıyoruz.


Aslında bunun nedenini bilmek o kadar zor değil. Onlar akılları sıra Abhazya Cumhuriyeti Devletini güçsüz ve yönetilebilir olarak görüyorlar ve AB, ABD ve Türkiye’nin Kafkasya’da uygulamış oldukları politikanın atlama taşı olduğunu düşünüyorlar.


Bu düşüncelerini bünyelerinde bulunan “İçimizdekiler” ile birlikte Abhazya’ya gelerek Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yöneticilerine açıklayabiliyorlar.


KAFFED bilgilendirme yazısında Vyacheslav Chirikba’nın heyet üyelerine ne dediğini yazmıyorlar.        


KAFFED’in eski ve yeni başkanı hızlarını alamamışlar, Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba ile görüşmüşler. Yazı da diyor ki  “KAFFED’e tahsis edilen arsa konusunda görüştü ve alt yapısı olan yeni bir arsa talebinde bulundu. Başkan Adleyba, KAFFED’e arsa tahsisi konusunda olumlu cevap verdi.  Kadıoğlu ve Candemir, Başkan Adleyba’dan Abhazya’ya dönüş yapan ve yapacak olan vatandaşlarla ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Abhazya’ya dönüş yapan insanlarımızla da bir araya gelen ikili,  sorunlar ve çözüm önerileri üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunduktan sonra Abhazya Televizyonu’na da bir röportaj verdi”


Değerli okuyucular, bizler KAFFED’e verilen ilk arsanın halen AGDK ile sorununun bulunduğunu, şimdiye kadar bu arsa hakkında KAFFED tarafından ciddi bir girişimin olmadığını biliyoruz. Şimdi, ikinci bir arsa talebinde bulunuyorlar.


Ya bizler yanılıyoruz, ya da yanıltılıyoruz.


Abhazya Cumhuriyeti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Zurab Adleyba’nın Abhaz Diasporasına bu konuda bir açıklama yapması gerekir, kendisi ile bu tür konuları görüştüğü belirtilen Abhaz – Fed Başkanı Feridun Aksoy (Akhusba)da bizleri bilgilendirebilir.


Ayrıca Zurab Adleyba’nin KAFFED Heyetine Türkiye’de Abhaz Diasporasının toplumsal kuruluşu olan Abhaz – Fed’in olduğunu ve neden onunla ilişkiye girmediklerini de sorguladığını duyduk.


Bu gezi hakkında ayrıntılı bir bilgi yazısını okuyucular ile paylaşmaya hazırız.


Çünkü bizlere gelen bilgiler de Zurab Adleyba’nın KAFFED İkilisi ile hiçte hoş olmayan bir görüşme yaptığını duyduk.
 

Kaffed’in Abhazya gezi yazısı “Abhazya’ya dönüş yapan insanlarımızla da bir araya gelen ikili…” diyerek benim yukarıda sözünü ettiğim “Herkes Çerkes” anlayışının Abhazya’da yaşamaya gelen Çerkes (!) insanları ile nasıl örtüştüğünü bizlere göstermiş oluyor.


Acaba KAFFED’in “ikilisi” buluştuğu Çerkes (!) İnsanları ile neler görüştüler. Bu görüşmede bulunan bir Çerkes (!) kardeşimiz bizlere yazı gönderirler ise onu da yayınlarız.


Değerli okuyucular, bizler KAFFED İkilisi’nin Abhazya gezisinde, KAFFED – Abhazya Çalışma Grubu’ndan Abhaz Diasporası insanlarının da bulunduğunu biliyoruz.


Ancak gördüğümüz kadarı ile KAFFED Bünyesi içerisinde çalışma yapan “İçimizdekiler”in bu yazıda belirtildiği gibi hiçbir anlamlarının olmadığı ortaya çıkıyor.


KAFFED bilgilendirme yazısında “ikili” nin temaslarından söz ediliyor.


Bizler ayrıca KAFFED Heyetinin Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab ve Başbakan Leonid Lakerbaya ile görüşmek istediklerini ancak reddedildiklerini de biliyoruz.


Ben buradan KAFFED Bünyesi içerisinde bulunan Abhaz Diasporası insanlarına, boş yere zaman harcadıklarını ve hem Abhazya Cumhuriyeti’ne hem de Türkiye’de ki Abhaz Diasporasının toplumsal – kültürel yapılanması için oluşturulan Abhaz – Fed’in gelişimine engel olduklarını görmelerinin gerektiğini belirtiyorum.


KAFFED içerisinde bulunan Abhaz Diasporası insanları, sizleri kullandıkları, yazılarında bile ortaya çıkan bu zihniyet karşısında neden teslimiyetçi bir politika izliyorsunuz.


İkili’nin politikalarına alet olmayınız!


Sadece fotoğraflarda görünmek sizler için bir övünç duyma konusu mudur?


KAFFED içerisinde adınız yok sayılıyor!


Sizleri yok sayan, Abhaz adını ayaklar altına alan bir bünye içerisinde kalmayınız.


Özeleştiri yaparak Abhaz Diasporası’nın çalışmalarına katılabilirsiniz.


Bizler elbirliği ile Abhazya Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının tanıtımına ve Abhaz Diasporasının Toplumsal – Kültürel Yapılanmasına desteğimizi sürdürebiliriz.


Ben bunu birlikte yapabileceğimize inanıyorum.


Çünkü sizlerde de Apsura geleneği bulunmaktadır.


www.abhazyam.com   


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Ajiba - İYİ OKUMAK LAZIM

Cem bey;.Sakarya Derneği Kaffed üyesi bir dernektir ve Abhazya Ç.gurubu Kaffed bünyesinde bir komisyondur.Kurumsal yapılarda işleyişin ast-üst ilişkileri etik çerçeve içersinde yürütülür.AÇG-nin Haber yazı içeriğinde bunu görebiliyoruz.Mademki Kaffed tarafından Sakarya derneği ve AÇG görevlendirilmişse ve sunumu yapan bayanın bu isimleri anması kadar doğal bir şey olamaz. Babakuş bidiğimiz kadarı ile AÇG üyesi, M.Saran bey sakarya dernek başkanı.Sunuma katkıları oldukları için Sayın,Çrikba ve Erol Taymaz gibi onlarında haberde adı geçmenleri de gayet doğaldır,Anladığımız kadarıyla Kaffed içersinde sen ben kavgası olmadığıdır.Ayrıca Abhaz Dayanışma Komitesinin geçmişte ve bugünde kurum vasfı yoktur ve kurum olarak lanse edilemez. Konu ile ilgili haberi birkaç defa daha okumanızı tavsiye ederim.Ayrıca Abhaz_Fed nere?

 

Editör Notu: Sevgili Ajiba Rumuzlu arkadaş, Cem Beyin yazısını siz daha net okuyun ve 6 Mayıs Tarihli Abhazyam.com'da ki "KADK Kocaeli Üniversitesinde Tebliğ Sundu" yazısını bir okuyun isterseniz.

 

KAFFED kendisini kurum olarak tanıyorsa Tebliğ sunan bayanın kendi adına değil KAFFED adına tebliğ sunduğunu yazılı ve sözlü olarak belirtmesi gerekirdi. Yoksa orada bulunan şahısların kendilerini KAFFED Temslicileri olarak bulunduklarını belirtmeleri KAFFED'in kurum olarak bulunduğu anlamına gelmez.

 

Orada akademik bir toplantı düzenlendi. Tebliğ sunanlar ya kendi adlarına ya da temsil ettikleri kurumlar adına belgelerini sunarlar.

 

Saygılarımla.      

cem gümüşay - KEŞKE YAZMASAYDINIZ
Sn.Sencer,ben sözünü ettiğiniz Kongredeydim.Yard. Doç. Filiz Sever Cicioğlu,sunumuna başlarken Sezai Babakuşa ve Sakarya Kafkas derneğine teşekkür etti ama sunumunu bir kurum adına yaptığını belirtmedi.oturumu sonuna kadar izledim,daha sonrasında da böyle bir şey söylemedi.Kongrenin yazılı programında da sadece konuşmacının yani Filiz Sever Cicioğlunun adı yazılı.Yazılı programa göre kurum olarak bir tek Kafkas Abhaz Dayanışma komitesi sunum yapmış.Sunumları sırasında da kurum adına yaptıkları belirtilmişti.Sezai Babakuşun ve Muharrem Saranın sunum yaptığını belirtmişsiniz.Hatırlayamayınca tekrar programa baktım,bu isimler yok yani sunum yapmamışlar.Kaffed Abhazya Çalışma Grubunun Abhazya için yapılan sunumların içeriği bir yana kalsın,kim tarafından yapıldığını,kim adına yapıldığını bilmemesi üzüntü verici.
Adnan Sencer - Yapılanları da görmen lazım.
Kocaeli Üniversitesi'nde Kafkasya Kongresi ve KAFFED'in Çalışmaları 30.04.2012 KAFFED Abhazya Ç.G. - 01.05.2012 - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) 26-27 Nisan 2012 tarihlerinde Uluslararası Kafkasya Kongresi düzenledi. Kongrenin ikinci gününde Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Yard. Doç. Filiz Sever Cicioğlu, Gazeteci Sezai Babakuş ve Avukat Muharrem Saran Abhazya Cumhuriyeti’nin Yasal Statüsünün Uluslararası Hukuk Açısından Değerlendirilmesi adlı bildirilerini sundular. Kocaeli Üniversitesi’nin 26-27 Nisan tarihlerinde Uluslararası Kafkasya Kongresi düzenleyeceğini haber aldığımızda mart ayının başlarındaydık. Kongrenin tanıtım sitesinde yayınlanan haritaya KAFFED’in tepkisini de içeren yazısı Kocaeli Üniversitesi’ne iletildi. KAFFED Genel Merkezimizin bu konuya kayıtsız kalınamayacağı ve kongrede bir sunum yapılması için bölgemizdeki akademisyenlerimizle görüşülmesi hususu ile ilgili bizleri (AÇG) görevlendirmesiyle akademisyenlerimizle üç toplantı yapıldı. Bu toplantılarımıza KAFFED Yönetim Kurulu Üyesi Erol Taymaz ve Abhazya Dışişleri Bakanı V.Chirikba telefonla katkı verdiler. Kongrenin ikinci gününde Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden Yard. Doç. Filiz Sever Cicioğlu, Gazeteci Sezai Babakuş ve Avukat Muharrem Saran ‘’Abhazya Cumhuriyeti’nin Yasal Statüsünün Uluslararası Hukuk Açısından Değerlendirilmesi’’ adlı bildiriyi sundular. Abhazya Çalışma Grubu olarak kongreyi, Abhazya’nın uluslararası hukuk açısından haklılığını akademik çevrelere ve bizim dışımızdaki toplumlara anlatmak için çok önemli bir fırsat olarak değerlendirmiş olduk. İzleyebildiğimiz oturumlarda da; diğer sunumcularında Abhazya ve G.Osetya’nın bağımsızlıklarının meşru ve haklı bulmaları bizleri mutlu etti. Kocaeli Kafkas Derneğimizin stant açması, bizlerin de aynı stanttan ‘’Abhazya’nın bağımsızlığı ve Kafkasya’nın Geleceği’’ kitabını dağıtmamız da tanıtım açısından faydalı olmuştur. Kongrede sunulan bildirilerden oluşacak kitap bu yıl içerisinde yayınlanacaktır. KAFFED Abhazya Çalışma Grubu
zeynep - nereye vardınız
SAYIN YAZAR YAZINIZI SAMİMİYETLE Bİ KAÇ DEFA OKUDUM. YA SEN ABHAZYANIN DURUMUNU BİLMİYORSUN YA DA GÖZÜNÜ KAPATINCA GECE OLDUĞUNU ZANNEDENLERDENSİN. ABHAZYANIN BU KADAR SORUNU VARKEN ŞU UĞRAŞTIĞINIZ ŞEYLERE İNSANIN OTURUP AĞLAYASI GELİYOR VESSELAM...
FatH Atan - dürüst ol

Sevgili Atıcı. kimliğini açıklamadan atıyorsun. Sn .Cihan Candemiri'in sözleri bende belge olarak bulunuyor. Bana inanmaz isen kendisine sor. Yazmış olduklarını kabul etmiyor ise. Ben yazarlığı bırakacağım. Selamlar.

 

Ha! bu arada sen de kimliğini açıklayabilece misin?

Atıcı - atma recep din kardeşiyiz
sayın yazar atıcılıkta benide solladı, tut tutabilirsen atanı. madem yazacan okunacak bişeyler yazda bu fitne ficir yazılarını okumak zorunda kalmayalım. yazarmısın dedikoducumusun nesin, bu arada candemirin kız dedikodusunu unutmuşun hayret....
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.