RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Nisan 2012, Pazar 16:24:34 tarihnde eklendi. 2096 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Turizm Sezonu

ABHAZYA – 2012 YAZ SEZONU’NDA KONUKLARINI BEKLİYOR.
Abhazya’da Turizm Sezonu 29/04/2012. Abhazya’da turizm alt yapısı hızlı bir biçimde turistlerin ağırlanması için hazırlanıyor. Her yeni sezon ile ülkeye gelen turist sayısında artış yaşanmaktadır. Turist acentalarının belirttiğine göre 2010 yılında ülkeye yaklaşık olarak 1 milyon turist geldi, 2011 yılında ise bu sayı %15 – 20 artarak yaklaşık olarak 1. 2 milyon kişiye ulaştı. Turistlerin Abhazya’da tatil yapma tercihlerinin başında ki temel seçenek ülkenin iklim koşullarıdır. Abhazya’nın bölgelerinde ki iklim koşulları subtropikal öneme sahip bulunmakta, yağış düzeyinin 1200 – 1400 mm düzeyinde olması tatilciler için rahat bir tatil yapmalarına olanak tanımaktadır. Abhazya’da yıllık ortalama sıcaklık + 15 derece ve yıllık güneşli gün sayısı 220 gün! Abhazya, bu özellikleri ile Kırım ve hatta Fransız Rivierası ile yarışıyor.


Bu yıl için tatile gelecek olanların daha çoklukla, sanatoryumlar ve pansiyon evlerinde ağırlanacağı belirtiliyor. Birçoğunda mobilyalar ve sağlık koşulları yenileniyor ve onarılıyor. Yaz Tatili dönemi başlarında Gagra, Pitsunda ve Suhum şehirlerinde birçok yeni otel açılacak.


Abhazya halkı, özel sektör alanlarında da turistlerin ağırlanması için hazır olduklarını belirtiyorlar. Medya ve internet ortamında yapılan yayınlarda, 2012 yılı içerisinde konut yapımı için gerekli olan çimento satışlarında önemli bir artış yaşandığı belirtiliyor.


Konaklama ücretlerinin bir önceki yıl fiyatları ile aynı olacağı belirtliyor. Ancak, yapılan yorum ve öneriler içerisinde özel sektörün, turizm alt yapısını güçlendirmesi, yaşam kalitesini ve konforu yükseltmesi ön sıralarda bulunuyor. Abhazya, her yıl eski SSCB döneminde ki ihtişamını yeniden yakalamak için çalışıyor.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.