RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2012, Cumartesi 20:06:41 tarihnde eklendi. 764 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Kapanış Konuşması

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA, RUSYA İLE EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANLARINDA Kİ İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDEN YANADIR”
Ankvab’dan Kapanış Konuşması 28/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “I. Abhaz – Rus Sosyal İlişkiler Forumu: Abhazya ve Rusya Arasında ki Sosyal İlişkilerin Güçlendirilmesi” kapanış töreninde yaptığı konuşmada “Abhazya, Rusya ile eğitim ve kültür alanlarında ki ilişkilerin kutlanmasından yanadır” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazya ve Rusya’da ki kültürel alanlar ve bilim insanları arasında, farklı bakanlıklar, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının ilişkileri önemlidir. Abhazya’da geçmiş dönemde Suhum Fizik Teknik Kurumu, Bilim Araştırma Enstitüsü, Maymun Araştırma Enstitüsü, Sonar Bilim Enstitüsü “Atol” gibi dünya biliminin gelişimine önemli katkılarda bulunmu olan kurumlar ve bilim insanları çalışmıştır” vurgulamasında buluındu.


Abhazya’yı dünyanın her yerinden edebiyat dünyasından insanlar ziyarete gelmişlerdir. Bize gelen ünlü yazarlar burada eserlerini yaratmışlardır, haksız yere biz Abhazlar ve siz Ruslar bunları unuttuk. Bizler onları sadece isimleri ve çalışmaları ile anmak istemiyoruz, ancak şimdi onları bugün okula giden öğrenciler okuyor ve öğreniyor olmalıdırlar.


Üzülerek belirtmek isterim ki bugün Abhazya’da birçok genç Abhazya’da ünlü bir tiyatro, müze ve bugün çalışan bir “Abhazfilm”in varlığını sürdürdüğünü bilmiyor. Abhaz tiyatrosu oyuncuları gençlerin onları tanımasını hak ediyorlar. Fazıl İskender forum katılımcılarına hitaben yaptığı konuşmada çok nazik ve kibardı, ancak bizim toplumsal sorunlarımız hakkında açıkça konuşmak istemedi.


Her şeyi kapsayan buz devri devam ediyor ve yabanileşmiş akılsız insanlar bir yere gitmiş değil. Bu durum farklı formatlarda da tanımlanabilir. Bizim de, Rusya’nın da, dünyanın geri kalan kısmında da buna tepki verilmesi gerekir”
dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.