RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2012, Cumartesi 15:43:57 tarihnde eklendi. 746 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus-Abhaz Sosyal İlişkiler Forumu

ABHAZYA - RUSYA SOSYAL İLİŞKİLER FORUMU HER YIL DÜZENLENECEK
Rus-Abhaz Sosyal İlişkiler Forumu 28/04/2012. 26 – 27 Nisan 2012 Tarihleri arasında “Avrasya Çalışmaları Enstitüsü” ile “Abhazya – Rusya Dostluk Derneği” tarafından Suhum’da düzenlenen “I. Abhaz – Rus Sosyal İlişkiler Forumu: Abhazya ve Rusya Arasında ki Sosyal İlişkilerin Güçlendirilmesi” Toplantısına iki ülkeden 300’ün üzerinde temsilci katıldı.


Forum katılımcıları, sorunları geniş bir yelpaze üzerinde tartıştı ve tartışmaların yapıcı bir ortam içerisinde geliştiğini belirttiler.


Forum bitiminde tüm katılımcıların Abhazya ve Rusya arasında ki sosyal ilişkilerin geliştirilmesi üzerine sunmuş oldukları önerilerini yansıtan bir kapanış bildirisi yayınlandı.


Forum katılımcıları iki ülke arasında ki sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde aşağıda ki önerilerin kabul edildiğini belirtir:


1 – Abhazya ve Rusya arasında sosyal ilişkilerin dostane bir ortam içerisinde yürütülmesine destek olması için yerel yönetimlerinde katılacağı yeni bir ortaklığın geliştirilmesine yardımcı olmak.


2 – Abhazya ve Rusya arasında, ortak tarihsel geçmiş ve kültürel mirasın sürdürülmesinde, ekonomik kalkınmda, birçok stratejik konularda ki işbirliğinde ve çıkarların korunmasında ortak hedeflere ulaşılması için Rus dilinin kullanımının teşvik edilmesini sağlamak.


3 – Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin şekillendirilmesinde sivil toplum kuruluşlarının rolünü teşvik etmek ve STK’ların güçlendirilmesine destek vermek.


4 – Rusya ve Abhazya’da bulunan STK’lar dahil olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin sürdürülmesi amacı ile forumlar düzenlenmek, sürdürmek ve bu işbirliğini korumak.


5 - Abhazya ve Rusya’da bulunan gençlik kuruluşlarının irtibatlarını geliştirmek ve gençlik kuruluşlarının toplumsal ve siyasal süreçlere katılımına yardımcı olmak.


6 - Gençlik kuruluşlarında kültürel, güncel ve eğitsel bağların gelişimini teşvik etmek. Çağdaş dünya içerisinde insanlar ve uluslar arasında dayanışma ve yardımlaşmanın bir ön koşulu olarak – özellikle sosyal dayanışma, barış ve kültürel işbirliği gibi ortak ideallere bağlı genç nesillerin yetiitirlmesi için koşullar sağlamak.


7 – Sosyal alanlarda ki dayanışmanın arttırılması amacı ile yetenekli gençlerin desteklenmesi amacı ile uzmanlık gerektiren projelerin ortaya çıkarılması için yarışmaların düzenlenmesini teşvik etmek.


8 – Gençler arasında sağlık yaşam koşullarının desteklenmesi amacı ile spor karşılaşmaları düzenlenmesine katkıda bulunmak. Ortak programların, uygun ortamların oluşumununa yardımcı olmak.


9 – Özellikle görsel sanatlar, tiyatro, sinema, kültürel alanlarda ki başarılı değişim programlarını desteklemek ve özellikle tarihi alanların korunmasını teşvik etmek.


10 – Devlet yönetimleri ile sivil toplum sektörü içerisinde bulunan medya kuruluşları arasında ki etkinliği arttırmak. Rusya ve Abhazya STK’ları arasında uzun vadeli ortak medya projelerini geliştirmek.


Forum katılımcıları, Rusya ve Abhazya arasında ki sosyal dayanışma koşullarının ve işbirliğinin sağlanması için eşsiz bir fırsat sunulduğu göz önüne alındığında Rusya ve Abhazya arasında sosyal dayanışma konulu forumların her yıl düzenlenmesinin uygun olacağını belirttiler.


Forum katılımcıları, Abhazya ve Rusya arasında ki dostluk ilişkilerinin kapsamlı bir biçimde güçlendirilmesinde – oluşturulan bu yeni platformun, iki taraf arasındaki ikili ilişkileri ve sosyal dayanışmayı geliştireceği konusunda ortak düşünceye sahipler.


Kaynak: www.apnypress.info      
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.