RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Nisan 2012, Perşembe 09:56:56 tarihnde eklendi. 917 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ankvab’dan Alman Diplomata Ders

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB’DAN ALMANYA’NIN GÜRCİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ORTVİN HOENİG’E DİPLOMATİK DERS.
Ankvab’dan Alman Diplomata Ders 26/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab 25 Nisan Çarşamba günü, Almanya’nın Gürcistan Büyükelçisi Ortvin Hoenig’i kabul etti. İki yıl önce büyükelçilik görevine gelen Ortvin Hoenig’in bu Abhazya’yaya yapmış olduğu ilk ziyaret oluyor.


Alman Büyükelçi “Abhazya – Harika insanları ile birlikte harika bir ülke. Dün Ritsa gölüne gittim ve insanlar ile tanıştım. Sadece bir cennet. Dünya’nın Abhazya hakkında çopk az şey bilmesi üzücü” dedi.


Alman Diplomat, Devlet başkanı Aleksandr Ankvab’dan Abhazya – Gürcistan sorunu hakkında bilgi aldı.


Aleksandr Ankvab “2005 yılından bu yana Gürcistan’a akredite olan birçok sayıda diplomat bana Abhazya’nın konumu hakkında ki düşüncelerimi soruyorlar, ancak onların konumlarında sonucu değiştirmek konusunda hiçbir değişiklik görülmedi” dedi.


Aleksandr Ankvab “Bizlerin görüşmeleri bir başka formata çekmemiz gerekmektedir. Abhaz halkının konumu oldukça nettir ve devleti ona öncülük etmektedir.  Bu konum, demokratik devlet yapısını, elde etmiş olduğu bağımsızlığını geliştirmektir. Siyasi pazarlıklar uygun değil ve farklı programları teşvik ederek zaman kaybetmemek gerekir” dedi.


Aleksandr Ankvab “Abhazya, ambargodan etkilenmiyor, Rusya’nın desteği sayesinde gelişiyor.  Abhazya ile Gürcistan arasında ki ilişkiler barış anlaşması imzalandıktan sonra belki değişebilir” vurgulamasında bulundu.


Alman Büyükelçi Ortvin Hoenig, vermiş olduğu bilgiler nedeni ile Devlet Başkanı’na teşekkürlerini belirterek “Abhazya’yı dünyanın daha iyi bilmesini hak ediyor. Ben anladım, sizler dünyanın Abhazya’yı bilmesi gerektiğini söylüyorsunuz ancak Gürcistan kanalı ile değil. Sizin tutumunuz açıktır” dedi.


Aleksandr Ankvab, Alman diplomatın açıklaması sonrasında “Abhazya Devleti Yönetimi, bu yöntemi olası dışı olarak görmüyor, yakın bir zamanda Gürcistan’da akredite olan diplomatik temsilciler ile ilişki kurmayacağız. Bizler kimseyi bizim bağımsızlığımızı tanıması için zorlamıyoruz, ancak sizlerle Tiflis kanalı ile ilişki kurmak istemiyoruz” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info            
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.