RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2012, Çarşamba 14:18:09 tarihnde eklendi. 957 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Persona Non Grata

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, AB GÜRCİSTAN GÖZLEM GÜCÜ BAŞKANI ANDRZEJ TYSZKİEWİCH’İ İSTENMEYEN KİŞİ (PERSONA NON GRATA) İLAN ETTİ
Abhazya’dan Persona Non Grata 25/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, AB’nin Gürcistan’da görev yapan Gözlem Gücü (EUMM) Başkanı General Adrzej Tyskiewicz (Polonya’lı General – Abhz.com) tarafından alınan çatışmacı tavrın ciddi bir sürpriz olduğunu belirtmektedir.


EUMM Başkanı’nın sınır bölgesinde yaşanan ciddi olayları, çeşitli ölüm olaylarını ve ayrıca abhazya tarafına yürütülmek istenen şantaj olayları da dahil olmak üzere yapmış olduğu girişimler kabul edilemez. Sayın Tysszkewicz’in AB Gözlem Gücü’nün (EUMM) Abhazya toprakları üzerinde görev yapması talebi, Cenevre Görüşmeleri ve bölgede çatışmaların önlenmesi ve istikrarın sağlanması amacı ile kurulan Beşli Mekanizması’nın bir üyesi olan bizlerin istem ve itirazlarımızı göz ardı etmesi Medvedev – Sarkozy Anlaşması ile çelişmektedir.


Andrzej Tyszkiewich yönetiminde ki EUMM, bölgedeki güvenliği sağlamak, tehdit eden gelişmeleri objektif değerlendirmek ve izlemek konusunda açık bir biçimde tarafsız olmadığını göstermektedir. Özellikle, Sayın Tyszkiewicz, Abhazya ve Güney Osetyalı yöneticiler tarafından Gürcistan toprakları üzerinde yasa dıiı silahlı grupların oluşturulduğu bilgilerini, Gürcistanlı siyasetçilerin etkisi altında kalarak dikkate almamıştır.


Sayın Tyszkiewich hareketleri genel anlamı ile - Olayların önlenmesi ve gelişen olayların çözümü amacı ile oluşturulan mekanizma da tarafların anlayışlı davranış ve müzakere sürecinin yapıcı bir ruh içerisinde yürütülmesi etkinliğini zayıflatmaktadır.


Sayın Tyszkewich’in Abhaz halkı ve devleti için sarfettiği hakaret içeren sözleri ve hareketleri Abhaz tarafınca kendi güçsüzlüğünün bir göstergesi olarak görülmektedir.


Yukarıda belirtilen açıklamalar ölçüsünde Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak Sayın Tyszkewich Abhazya toprakları üzerinde istenmeyen kişi olarak ilan edilmiştir.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki, Abhazya, Cenevre görüşmeleri de dahil olmak üzere sorunun barışçıl çözümler ile sonlandırılmasının altını çiziyor ve bölgede olayların önlenmesi ve gelişen olayların çözümünün sağlanması amacı ile oluşturulan Beşli Mekanizma’nın çalışmalarını sürdürmesinin korunması gerektiğini belirtiyor.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Abhazyalı - ders almak

Polonya'lı general, Abhaz Tarihini okusun, eğer hala anlayamadı ise 1992 - 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı'nı incelesin.

 

Eğer hala, neyle uğraştığını anlayamadı ise dünyanın her yerinde bulunan Abhaz Diasporası'nın kendisine gerekli "demokratik dersi" vereceğini unutmasın.

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.