RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2012, Çarşamba 09:42:45 tarihnde eklendi. 935 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – AB İlişkileri

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA, AB HEYETİ İLE BULUŞTU
Abhazya – AB İlişkileri 25/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 23 Nisan Pazartesi günü AB Heyeti Temsilcileri ile görüştü. AB Heyeti’nde AB Operasyon Bölüm Başkanı Ramon Reygadas, Projeler Yöneticisi Eva Troya ve Politik Bölüm Başkanı Tobias Tayberg bulunuyor. Toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba ve AB, ABD ve Kanada Bölüm Başkanı Lana Agırba hazır bulundular.


Taraflar arasında yapılan toplantıda, AB Programları tarafından uygulanacak olan çeşitli programlar, tamamlanmış ve süren projelerin finansal konuları görüşüldü. Vyacheslav Chirikba, Abhazya’da bulunan Uluslar arası Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmaları hakkında konukları bilgilendirdi. Projeler içerisinde bazı konuların şeffaf olmadığını belirtti. Dışişleri Bakanı, AB ile Abhazya arasında doğrudan etkileşim mekanizmalarının kurulması gerektiği konusuna dikkat çekti.


Konuklar, STK ile devlet arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi konusuna önem gösterdiler. Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Hintba “Bizler, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın dış dünya ile ilişki kurmalarından dolayı çok memnunuz, fakat bizler isteriz ki AB’nin Abhazya ile sadece sivil toplum kuruluşlari ile değil, devlet yönetimi ile de ilişkiye girsin, Tiflis’in aracılığı kanalı ile değil” dedi.


Taraflar arasında AB’nin Abhazya hakkında uygulamak istediği projelerde yapılacak olan değişiklikler hakkında da görüş alışverişinde de bulundular. AB Temsilcileri, Abhazya’da ki Basın – Yayın Kuruluşlarının eğitimi için yabancı uzmanlardan yararlanılabilmesi için bir taslak önerdiler. Abhazya’da AB Bilgilendirme Ofisinin açılması konusu tartışıldı.


Toplantıda ayrıca siyasi konularda görüşüldü. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı “Abhazya – Bir Avrupa ülkesidir ve bu ülkeyi Gürcistan ile birlikte ilişkilendirmek için yapılan tüm girişimler hiçbir anlam taşımıyor. Gürcistan tarafından ortaya konulan “Tarafsız Pasaport”un bir kez daha kabul edilemez olduğunu vurgulamak isterim ve ayrıca Abhazya tarafı olarak arzumuz yurtdışı pasaportlarımıza Avrupalı ülkeler tarafından hızlı bir biçimde vize uygulamasına geçilmesidir” dedi.


Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hintba “Abhazya olarak bizler için Avrupa ve Gürcistan arasında ki farklılığı görmek çok önemlidir, şimdilik bu farklılık net olarak görülmüyor” vurgulamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info  
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.