RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Nisan 2012, Salı 22:30:15 tarihnde eklendi. 1208 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

24 Nisan, Ermeni Soykırımı

24 NİSAN- 1915 – 1922 TÜRKİYE’DE Kİ ERMENİ SOYKIRIMI, ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE ANILDI
24 Nisan, Ermeni Soykırımı 24/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti’nde her yıl Türkiye’de yaşayan Ermenilere 1915 – 1922 yılları arasında uygulanan soykırım anılıyor. Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan bütün Ermeni okullarında ki 32 adet bulunuyor, bu tarihte yaşanan trajik olayları anmak için etkinlikler düzenlendi.


Suhum Ermeni Okulu salonunda soykırım konulu fotoğraf sergisi açıldı ve soykırımı tanıyan ülke bayrakları asıldı. Öğretmenler ve öğrenciler, Ermeni Cemaatinin temsilcileri, geleneksel Ermeni müziği eşliğinde ölen masum insanların anısına mum yaktılar. Ermeni Cemaati, daha sonra Suhum limanında çiçek ve çelenkler ile birlikte denize yanan mumları bıraktılar.


24 Nisan anma törenleri Gagra şehrinde bulunan Ermeni kilisesinde rahip ölen masum insanların anısına dua töreni düzenledi.


Ermeni Soykırımını tanıyan ülkeler; Rusya Federasyonu, Fransa, Uruguay, Litvanya, İtalya Alt arlamentosu, ABD Devletlerinin birçoğu, Yunanistan Parlamentosu, Kıbrıs Cumhuriyeti, Arjantin, Belçika, Galler, İsviçre Ulusal Konseyi, Kanada Parlamentosu Avam Kamarası, Polonya Meclisi ve ayrıca Vatikan, Avrupa Parlamentosu ve Dünya Kiliseler Konseyi.


Uluslar arası örgütler tarafından belirtildiğine göre 1915 – 1923 yılları arasında 1,5 milyon Ermeni yaşamını yitirdi. Anma törenlerine abhazya Parlamento Başkan Yardımcısı Bagarşak Kosyan ve milletvekilleri Levon Galustyan ve Robert Yaiylyan katıldılar.


Kaynak: www.apsnypress.info 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Esen Zafer - Büyük Ermenistan rüyasının acı sonucu
Abhazyanın, ağır savaş yenilgisi sonucu sürgüne giden soydaşlarından boşalan yerlere yerleşen, Ermeni vatandaşlarının sürdürdüğü, sözde Soykırım politikasına alet olması, oldukça üzücü, düşündürücüdür. Özellile Rus arşivlerinden elde edilen belgeler Ermeni Tehcirine sebep olan politikaları apaçık belgelerken, Abhazyanın geçmişte Rusya ve Gürcistan tarafından sürdürülen politikadan ayrılarak kendi tavrını belirlemesi son derece yararlıdır. Kendi halkınada zulüm, tehcir ve yıkım getiren Büyük Ermenistan hayali yüzyılımızda tekrarlanırken, barışçıl kardeş halkların kendi ayaklarına kurşun sıkmaktan farksız emperyalist planlara hizmet eden siyasi kararlarla aralarına kesin çizgiler koymalı ve belgelere dayalı gerçekliklerde ısrar etmelidir. Aksi takdirde Ermenilerdede, Kendini ‘’Çerkes’’ tanımlayanlardada görüldüğü gibi emperyal projelere alet olmak Dimyata pirince götürürken eldeki bulgurdan etmektedir. Bu Ermenilerin ve elbette bizlerin uğradığı eziyet aynı hataları tekrarlamamak için son derece önemli örneklerdir. Tarihten ders almayanlar KURBAN olmayı kendileri seçmiş sayılırlar.
Marshan - Diasporik empati
Çerkes Soykırımı'nın üstü siyasi diye kapatılır bunu açalım yok öyle bir dünya. TCye mesajdır açıktan, Ermenilerin değil ancak Ermenistan'ın 19. yyda Çerkeslere, Abhazlara vd Kafkas halklarına karşı uygulanan zulümle ilgili ne düşündüğünü merak ediyorum. TC'ye mesaj çakmak insanı her zaman vicdanlı yapmaz. not:Ermeniler soykırıma uğratılmış bir halktır. soykırıma soykırım derim.
Yenemiko - Empati!!!!
Kimliğimizi kaybetmemek üzere geldiğimiz bu ülkeye daha ayak basmadan asimilasyon projeleri başladı. Sürgün edildiğimiz topraklarımızdan ayrılmayanlar dillerini ve kimliklerini unutmadı. Bir arada olmayalım diye çil yavrusu gibi dağıttılar bizi...O yüzden Ermeni Techirini en çok da bizim anlayabilmemiz gerekmez mi ?
Beytül Bozkurt - ERMENİ SOYKIRIMI
TC müfredatı ile beslenmemiş tüm dünya 1915 yılında Ermrnilerin vahşi bir soykırıma uğradığını vijdanında,kanunun'da tanıdı.İşin kötüsü bu soykırım hala devam ediyor.Daha dün Hrant Dink katledildi.Bu ayıptan Türklerin kurtulması bu ayıpla yüzleşmeleri ve Ermenilerden özür dilemeleri ile mümkündür.
APSUVA - Ermeni Soykırımmı ? tehcir mi ?
Ermeniler konsunda bu kadar hassas olan (!) dünya kamu oyu acaba neden kafkas sürgünü hakkında hiç bir adım atmaz. Ermenistan da , Kafkas sürgünü ya da soykırımı tanınmış mı ki, Abhazya da tören yapılıyor. Anlamakta zorlanıyorum. Birilerinin oyununa alet oluyoruz.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.