RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Nisan 2012, Perşembe 10:07:35 tarihnde eklendi. 1073 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD Tehdidi Sürüyor

VYACHESLAV CHİRİKBA “ABD DIŞİŞLERİ BAKANI HİLLARY CLİNTON, ABHAZYA’NIN TANINMAMASI İÇİN ÜLKELERE ŞANTAJ, TEHDİT VE BASKI UYGULUYOR”
ABD Tehdidi Sürüyor 19/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, Moskova’da 17 Nisan 2012’de Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Vyacheslav Chirikba, Cenevre Görüşmeleri hakkında ki düşüncelerini belirtmesini isteyen soruya verdiği yanıtta “Cenevre görüşmeleri siyasi bir çıkmaza doğru gidiyor” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Cenevre görüşmelerinin siyasi bir çıkmaza doğru gittiğini belirten uzmanların görüşlerine katılıyorum. Tarafların konumu birbirlerinden uzak durumda bulunuyor, ‘ortak çalışma’ alanı oluşamıyor. Ancak bizler Gürcistan’la yapılan görüşmelerde sabırlıyız ve görüşmelerin süreceği konusunda bir ışık olduğunu görüyoruz” vurgulamasında bulundu.


Vyacheslav Chirikba “Bir tek taraflı bildirge vardı /Abhazya, Güney Osetya ve Gürcistan/ güç kullanmama, bu geniş ölçüde tarafların güç kullanmaması adımının atılması hayal ediliyordu. Ancak, Gürcistan’ın saplantı haline gelen rövanş almak isteyen intikam hissi nedeni ile bu alanda bir atılım yapmak zor görünüyor” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Cenevre’de tarafların bir araya gelerek doğrudan iletişim kurabildikleri tek yer. Şimdilik bunun dışında başka koşul yok, bizler ortaklarımızla birlikte taraflar arasında kuvvet kullanılmamasında anlaşılması gerektiği konusundaki ikna çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Vyacheslv Chirikba, Abhazya’nın bağımsızlığının uluslar arası toplumda tanıtılması ile ilgili soruya verdiği yanıtta “Abhazya’nın bağımsızlığını tanımak isteyen ülkelere şantaj, tehdit ve korkutma gibi baskı unsuru oluşturuluyor, hatta ABD Devleti Yönetimi bunu dışişleri bakanlığı nezdinde sürdürüyor” dedi


Vyacheslav Chirikba “Bu ülkeler, demokrasi konusunda kendi doktrinlerini, Abhazya ve Güney Osetya’nın uluslar arası toplumdan izole edilmesini haçlı seferi biçiminde uygulanmasını ilan ettiler. Bu ülkeler uygulamalarını şantaj, tehdit ve korkutma gibi baskı unsurlarını uyguluyorlar, hatta ABD Dışişleri Bakanı bile. Hillary Clinton’un bizlerin bağımsızlığımızı tanımak isteyen ülkeleri karşı açık bir biçimde tehdit ediyor, bu ülkelere mali yaptırımlar uygulanmasını isteyen mektup yazdı" dedi.


Vyacheslav Chirikba “Özellikle belirtmek isterim ki Abhazya’nın bağımsızlığını tanımak isteyen Dominik Cumhuriyeti, bu baskılar nedeni ile tanıma fikrini değiştirdi. Belarus ve Kazakistan’a tehditler yapıldı. Bu Kosova Cumhuriyeti’nin tanınması karşısında uygulanan çifte standart politikasıdır. Suhum olarak kendi diplomatik ve bilgilendirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Abhazya’nın bağımsızlığının tanınması süreci devam edecektir ancak bazı ülkelerin baskıları nedeni ile bu hızlı süremeyecektir” dedi.


Vyacheslav Chirikba, Stalin Dachası’nın satılıp satılmadığı konusunda ki soruya verdiği yanıtta “Abhazya, Stalin Dachası’nı satmak niyetinde bulunmuyor” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Bizim Stalin Dachası’nın satışı hakkında herhangi bir bilgimiz bulunmuyor. Benim bildiğim kadarı ile o Abhazya’yı çok seviyordu ve burada bulunmaktan dolayı çok memnun oluyordu, herhalde bizim doğamızın güzelliğinden ve Abhazların konukseverliğinden etkilenmişti. Ancak Stalin Abhazya’yı Gürcistan’ın içerisine katmıştır. Aslında, SSCB içerisinde bu uygulamaların birçok örneği bulunuyor” dedi.


Vyacheslav Chirikba “Dacha, bugün için devlete ait bulunuyor ve iy bir konumda muhafaza ediliyor. Abhazya Devleti’nin Stalin dönemi ve Gürcistan Savaşı ile ilgili olarak bir müze oluşturma planı bulunmaktadır. İnsanlar, müzenin oluşturulması için gerekli olan belge ve materyal çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info           


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.