RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2012, Çarşamba 09:52:29 tarihnde eklendi. 818 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya – Abhazya İlişkileri

SERGEY LAVROV VE VYACHESLAV CHİRİKBA, RUSYA VE ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIKLARI 2012-2013 ÇALIŞMA PLANINI İMZALADILAR.
Rusya – Abhazya İlişkileri 18/04/2012. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Hintba Moskova’dan telefon ile görüşme yaptığı Apsnypress Haber Ajansı Muhabirine yaptığı açıklamada Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 17 Nisan Salı günü Moskova’da görüşmelerde bulunduklarını belirtti.


İrakli Hintba “İki ülke dışişleri bakanları, Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri bakanlıkları arasında 2013 yılı döneminde birlikte yapılacak olan çalışmaların belirlendiği “Danışma Planı” sözleşmesini imzaladılar. Bu plana göre, Abhazya ve Rusya arasında dış politikaların farklı biçimlerinde ki çalışmalarında işbirliğinin sağlanması hedeflenmektedir. Lavrov ve Chirikba, Cenevre görüşmelerinde ve uluslar arası alanlarda iki ülkenin ortak çabalarının güçlendirilmesi için koşulların oluşturulması gibi geniş bir yelpaze üzerinde hazırlanan sözleşmenin çerçevesini konuştular” dedi.


ITAR-TASS Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Sergey Lavrov, meslaktaşı Vyacheslav Chirikba ile yapılan görüşmeler sonrasında ki açıklamasında “Rusya ve Abhazya arasında 66 adet ikili anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaların yaklaşık olarak 40 adedi yürürlükte bulunmaktadır. Yakın bir zaman süreci içerisinde üç belge imzalanacak, bu belgelerin içerisinde mal ticaretinin giriş çıkış mod sistemi, iletişim, teknoloji, kitle iletişimi ve eğitim alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesi konuları bulunuyor. Anlaşmalar, insan ilişkilerinin geliştirilmesine bağlı bütün alanları kapsayacak” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.