RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Nisan 2012, Pazar 16:12:35 tarihnde eklendi. 768 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Chirikba’dan Moskova Ziyareti

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANI VYACHESLAV CHİRİKBA, SERGEY LAVROV’UN RESMİ DAVETİ ÜZERİNE MOSKOVA’YA GİTTİ.
Chirikba’dan Moskova Ziyareti 15/04/2012. Moskova. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, RF Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un resmi daveti üzerine 16 – 18 Nisan 2012 Tarihleri arasında Rusya’ya gidecek.


Rusya – Abhazya görüşmeleri 17 Nisan’da yapılacak, görüşmede taraflar Abhazya ve Rusya Federasyonu arasında ki dostluk ilişkileri, uluslar arası alandaki ve dış politikalarda ki işbirliğinin geliştirilmesi konularını görüşecekler. Ayrıca, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında 2012 – 2013 yılı çalışma planının da imzalanması bekleniyor.


İki ülke bakanı ayrıca, BM, AB ve AGİT’in Eş başkanlıklarında, Abhazya, Rusya Federasyonu, Güney Osetya, Gürcistan ve ABD’nin taraf olarak katıldıkları Güney Kafkasya’da istikrar ve güvenliğin sağlanması amacı ile Cenevre’de düzenlenen görüşmeler çerçevesinde ki işbirliği temaslarını da görüşecekler.


Rusya Federasyonu 2008 Yılında Abhazya Cumhuriyetini bağımsız bir devlet olarak tanıdı ve Abhaz halkının barış içerisinde yaşamını sürdürmesine ve gelecekte dünya toplumunun bir parçası olma hedefine destek verme garantisini veriyor.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Ruya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı, Abhazya’ya uluslar arası alanda ki desteğini sürdürüyor. Abhazya Dışişleri Bakanı’nın Rusya’ya yapacağı “Resmi Ziyaret” elbette ülkelerimiz arasında ki dostça ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesine ivme katacaktır” vurgulaması yapıldı.       


Kaynak: http://www.rbc.ru/rbcfreenews.shtml?/20120415134629.shtml
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.