RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Nisan 2012, Cumartesi 17:07:24 tarihnde eklendi. 1095 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mahkeme Suikastçıları Tutukladı

SUHUM MAHKEMESİ, ABHAZYA DEVLET BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ NEDENİ İLE ANZOR BUTBA, ALHAS - TİMUR HUTABA VE RAMZİ HAŞİG’İ TUTUKLADI.
Mahkeme Suikastçıları Tutukladı 14/04/2012. Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya Cumhuriyeti Başsavcılığı Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre, Suhum Mahkemesi Başkanı Bella Khasaya başkanlığında bugün Devlet Güvenlik Servisi Binasında yapılan duruşmada AC Başsavcılığı tarafından gönderilen devlet başkanına suikast girişiminde bulundukları ithamı ile gözaltına alınan Anzor Butba, Alhas Hutaba, Timur Hutaba ve Ramzi Haşig’in tutuklanmasına karar verdi. Mahkemenin Devlet Güvenlik Servisi Binası’nda yapılmasının nedeni gözaltında bulunanların güvenliğinin sağlanması amacı ile yapıldığı belirtildi.


Mahkeme tarafından tutuklanan kişiler, Abhazya Cumhuriyeti güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri tarafından yapılan soruşturma sonucunda gözaltına alındılar. Bu kişiler, 22 Şubat 2012 Tarihinde Psou – İngur Karayolu’nun Gudauta “Dostluk” köyü yakınlarında Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’ın yaşamına kast etmek amacı ile örgütlü çete oluşturmak, Devlet Başkanlığı korumaları Remzik Tsugba ve Tengiz Pandarus’u öldürme, iki ve daha fazla kişiyi öldürmeye teşebbüste bulunma ile suçlanıyorlar.


Abhazya Cumhuriyeti yasalarına göre zanlıların tutukluluk sürelerü 30 günle sınırlı tutuluyor. Mahkeme Anzor Butba, Alhas ve Timur Hutaba, Ramzi Haşig’in tutukluluk sürelerini 12 Mayıs 2012 tarihine kadar verdi. Ayrıca Mahkeme’nin süreyi 12 Haziran 2012’ye kadar uzatma hakkı da bulunuyor. Bu süre içerisinde tutuklular hakkında ki iddiaların kanıtlanması gerekiyor.


Abhazya Cumhuriyeti Başsavcılığı tarafından İçişleri Bakanlığı ve Devlet İstihbarat Birimleri ile birlikte sürdürülen soruşturma, saldırganların anayasal düzeninin ve ulusal güvenliğin ortadan kaldırılmasına teşebbüste bulunmaları noktasında da sürdürülüyor.


Kaynak: www.apsnypress.info          
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.